Politiet har fundet flere ulovlige fyrværkerilagre

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Det ene lager havde over fem kg NEM (Netto Eksplosivstof Mængde), og det andet havde over 50 kg MEM.

Målrettet efterforskning førte tirsdag eftermiddag til, at politiet slog til på to ejendomme lidt uden for henholdsvis Haslev og Vordingborg. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Fandt over 460 ulovlige kanonslag på ulovligt salgssted

Ved Vordingborg fandt politiet frem til et større lager af fyrværkeri hos en borger, der havde indrettet et ulovligt salgssted i tilknytning til ejendommen.

På stedet blev der fundet flere forskellige former for lovligt og ulovligt fyrværkeri i et omfang, der langt overskrider grænsen på fem kg NEM (Netto Eksplosivstof Mængde). Der blev blandt andet fundet 460 ulovlige kanonslag, som blev opbevaret i papkasser i en ulåst campingvogn.

Beboeren på stedet – en mand i trediverne – er nu sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Det ulovlige fyrværkeri blev med bistand fra forsvarets ammunitionsrydningstjeneste afhentet og anbragt i sikkerhed.

Politiet har gennem de seneste uger modtaget en lang række anmeldelser fra borgere i Vordingborg, der særligt i de mørke timer, har været plaget af meget brag og bulder.

»Vi håber, at der med afsløringen af det ulovlige salg af ulovligt fyrværkeri nu falder lidt mere ro over Vordingborg,« udtaler politikommissær Jakob Tvedebrink-Christensen.

Fyrværkeribatterier, knaldfyrværkeri og peberspray

På en ejendom uden for Haslev, blev der fundet ulovligt fyrværkeri i form af batterier og knaldfyrværkeri, som foreløbig er opgjort til 50 kg NEM (Netto Eksplosivstof Mængde).

Der blev også fundet fem peberspray. Beboeren – en mand i trediverne – blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og våbenloven.

Det ulovlige fyrværkeri blev med bistand fra forsvarets ammunitionsrydningstjeneste afhentet og anbragt i sikkerhed.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.