Hjemmeside med gode råd om elbiler

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Elbilviden.dk skal gøre interesserede elbilejeren klogere på afgifter, priser og rækkevidde på elbilmodeller. Copenhagen Electric i Region Hovedstaden og en kreds af offentlige og private partnere såsom Region Sjælland står bag den nye tjeneste.

For første gang kan danskerne tilgå en uvildig hjemmeside udelukkende om elbiler og ladestationer. Elbilviden.dk tilbyder én samlet indgang for danskere, der vil have viden om køb, ejerskab og brug af elbil. Det skriver Region Sjælland i en nyhedsmeddelelse.

Søgefunktion med alle elbiler på det danske marked

Fra i går kunne elbil-interesserede få viden om at købe og eje en elbil på Elbilviden.dk.

Alle kan bruge siden, når de vil blive klogere på afgifter, priser og rækkevidde på elbilmodeller. Samtidig kan de også få gode råd om, hvilke krav der gælder, når de vil installere en ladeenhed ved huset eller i boligblokken.

Partnerne bag elbilviden.dk er Copenhagen Electric i Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Sydjylland, Clever, DTU, Spirii, E.On, FDM, Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen, Renault Danmark, Honda Motor Europe-Denmark, Maxus Danmark, Mazda Motor Danmark, Nissan Europe.

Der vil fremover være et stort behov for information om elbiler, ladning af elbiler og konkrete råd til den grønne omstilling efter 120 år med benzin- og dieselbiler.

Den nye side har blandt andet en søgefunktion med alle elbiler på det danske marked, hvor man kan se priser og tekniske informationer, der hjælper danskerne i deres valg af elbil. Der er desuden også fakta om forskellige typer af elbiler, rækkevidde, registrerings- og ejerafgifter og lignende.

Elbilviden.dk indeholder også et kort med GPS-funktion over lademuligheder i hele landet. Det er første gang, at alle ladestationer vises i et og samme kort, der til enhver tid er opdateret med nye og/eller fjernede ladestationer i Danmark.

Alt i alt skal hjemmesiden gøre det nemmere og tryggere for danskerne at købe en elbil.

Elbiler i Danmark for private, erhverv og kommuner

Store og små virksomheder kan også få et overblik over muligheder for tilskud, og hvilke krav der gælder for at have elbiler som firmabil. Mens kommuner kan få idéer til en såkaldt ladestrategi, viden om lovrammer, operatører på markedet samt køb og udbud af ladeinfrastruktur, som skal rulles ud i en hel kommune.

En ladestrategi for kommuner vil for eksempel indeholde overvejelser om tilgængeligheden til ladestandere, geografisk spredning og byæstetik, men også muligheder for kabelføring, samt kapacitet og el-infrastruktur i samarbejde med kommunernes forsyningsselskaber. Gode råd til at komme i gang med arbejdet i kommunerne findes også på Elbilviden.dk.

Copenhagen Electric i Region Hovedstaden og en kreds af offentlige og private partnere, blandt andet Region Sjælland, står bag den nye tjeneste, som henvender sig til private, virksomheder og offentlige kunder og er den første af sin slags i Danmark med neutral viden om elbiler og ladestandere.

Rådgivende støttemedlemmer er DEA – Dansk Elbilalliance, FDEL – Forenede Danske Elbilister, GATE21, Rådet for Grøn Omstilling, Sperto, Tesla Danmark

Øverst: Genrefoto. (Foto: Various-Photography / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.