Fælleseuropæisk hastighedskontrol fra i dag

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærker de implicerede for livet.«

Politiet landet over gennemfører fra i dag mandag den 20. april og frem til søndag den 26. april 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv

Kontrollen indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL/Roadpol, og er delvist finansieret af EU-kommissionen.

»Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærker de implicerede for livet,« siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

»Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.«

Sammenhæng mellem farten og antallet af dræbte

Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, skriver politiet, som vurderer, at for høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Niclas Jessen / Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.