Næstved Arrest er fyldt til bristepunktet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Naestved.News – »Løsningen er at lade to arrestanter bo på enkeltmandsceller i køjesenge eller med en madras på gulvet. Det holder slet ikke i længden,« forklarer områdetillidsrepræsentanten.

Det står slemt til med overbelægningen over hele landet. Men nogle steder af værre end andre. Næstved Arrest er i øjeblikket fyldt til bristepunktet i ordets sande betydning. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Situationen er uholdbar for både ansatte og indsatte

Næstved Arrest har plads til 16 arrestanter, men lige nu sidder der 21. Det giver en belægning på 131 procent, hvilket er en hel del højere end målet om maksimalt at belaste arresthusene med 95 procent.

Fængselsforbundets områdetillidsrepræsentant Henning Mørck kalder situationen uholdbar.

»Det presser både de ansatte, selve driften og de indsatte. Situationen er fuldstændig uholdbar,« siger Henning Mørck.

For at få plads til så mange, bliver arresthuset nødt til at sætte indsatte sammen to og to på små celler på 8 kvadratmeter.

»Løsningen er at lade to arrestanter bo på enkeltmandsceller i køjesenge eller med en madras på gulvet. Det holder slet ikke i længden,« forklarer han.

Næstved Arrest ligger tæt på politistation og domhus

Det er ikke nyt, at belægget (overbelægningen, red.) i Næstved Arrest er højt, for det ligger tæt på både politistation og domhus.

Men det har aldrig før været så højt som nu, og problemet er, at der er propper overalt i systemet.

»Det bekymrende er, at overbelægget spreder sig til alle Sjællands arresthuse, så der er ikke andre steder, vi kan kanalisere overbelægget hen. I Kalundborg Arrest er belægget for eksempel på 127 procent,« siger Henning Mørck.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Fængselsforbundet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.