Natteravne og Rigspoliti samarbejder om corona/COVID-19

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Natteravnene skal uddele spritservietter i samarbejde med Rigspolitiet. Det sker i et pilotprojekt i Odense, Roskilde, Skagen og på Langeland.

I første omgang kører initiativet som et pilotprojekt i Odense, Roskilde, Skagen og på Langeland.

Rigspolitiet og Natteravnene er gået sammen i et pilotprojekt, der skal hjælpe unge i nattelivet med at holde fast i de gode corona-vaner, så vi sammen kan blive ved med at holde smitten i Danmark nede. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Alkohol medfører ofte, at vi glemmer de gode hygiejnevaner

Det kan være svært at huske de gode corona-vaner, når alkoholen ryger indenbords.

For at understøtte dialogen om de gode hygiejnevaner sommeren over, har Rigspolitiet og Natteravnene derfor indgået et samarbejde, der skal understøtte dialogen om rent sammenhold i nattelivet.

Konkret er der tale om fælles design af en spritserviet, der i sommerferien vil supplere Natteravnes øvrige materialer. I første omgang kører initiativet som et pilotprojekt i Odense, Roskilde, Skagen og på Langeland.

»Myndighedernes anbefalinger skal gå hånd i hånd med sommer, sol og festligt fællesskab,« fortæller kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, Anders Frandsen, og fortsætter:

»Derfor er vi glade for, at Natteravnene har sagt ja til at hjælpe med at minde danskerne om at holde fast i den gode adfærd, vi har set alle efterleve så fornemt hidtil. Særligt også nu, hvor natteliv og alkohol i højere grad bliver en del af ligningen.«

Skal fastholde den gode adfærd for at hindre opblomstring

Tiden efter genåbningen af Danmark har vist os, at smitten let kan blomstre op igen.

Det er derfor vigtigt, at vi holder fast i den adfærd, der har vist sig effektiv i forhold til at holde smitten nede.

»De unge kender Natteravnene fra nattelivet og er vant til, vi har noget med i lommerne som for eksempel bolsjer og kondomer. Derfor opsøger de os ofte uopfordret. Det er derfor oplagt for os at samarbejde med myndighederne om vores fælles trygheds-dagsorden,« siger Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene i Danmark, og fortsætter:

»Vi kan noget forskelligt i dialogen med de unge, og vi supplerer på den måde hinanden i nattelivet. I disse tider er tryghed lig med hygiejne, og her er spritservietten en god, lille “reminder” om, at vi stadig skal være opmærksomme på vores adfærd.«

Rent sammenhold: Hygiejne, samfundssind og fællesskab

Spritservietten bærer teksten “Rent sammenhold” og henviser til anbefalingerne om god håndhygiejne såvel som det samfundssind og fællesskab, der har meget af æren for, hvordan Danmark har klaret sig igennem de første kritiske måneder af coronakrisen.

“Rent sammenhold” er et samarbejde mellem politiet og Natteravnene. Initiativet kører fra uge 29 til uge 32 eller så længe, der er spritservietter til at understøtte dialogen. I første omgang testes initiativet i fire af Natteravnenes lokalafdelinger: Odense, Skagen, Langeland og Roskilde.

I første omgang testes effekten af samarbejdet som et pilotprojekt fire steder i landet. Hvis initiativet fungerer som den tiltænkte reminder, er det håbet, at andre aktører har lyst til efterfølgende at være med til at rulle initiativet bredere ud i landet.

Øverst: Pressefoto. (Illustration: Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.