Regeringen: Hold visse medarbejdere hjemme

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Regeringen opfordrer erhvervslivet til at holde medarbejdere hjemme, hvis de har været i særlige risikoområder.

Regeringen følger udviklingen af COVID-19 tæt, og Sundhedsstyrelsen opfordrer nu alle danskere, der har været i særlige risikoområder til at blive hjemme i 14 dage, efter de er kommet retur til Danmark. Det skriver Erhvervsministeriet.

Særlige risikoområder såsom Kina og Norditalien

Nu lyder samme opfordring til erhvervslivet. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har været i kontakt med Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri og Dansk Erhverv med en opfordring fra regeringen til at hjælpe med indsatsen mod spredningen af sygdommen.

Det skal ske ved at holde medarbejdere hjemme i 14 dage, hvis de kommer hjem fra særlige risikoområder, herunder blandt andet områder i Norditalien. Det gælder også selvom medarbejderne ikke har været i direkte kontakt med smittede. I samme forbindelse lød en opfordring til at udbetale løn til medarbejderne i denne periode.

Flere virksomheder har allerede meldt ud, at deres medarbejdere skal arbejde hjemmefra, hvis de har været på rejse i Norditalien.

»Regeringen tager situationen meget alvorligt og følger naturligvis udviklingen time for time. Vi er i tæt dialog med myndigheder, erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter. Og vi holder et vågent øje med, hvad det kan få af betydning for dansk erhvervsliv og dansk økonomi,« siger Simon Kollerup og fortsætter:

»Vi etablerede i sidste uge et forum til koordination og dialog med erhvervslivet og fagbevægelsen, og i går åbnede vi en hotline i Erhvervsstyrelsen, hvor virksomheder kan ringe ind med spørgsmål om, hvordan de skal forholde sig til virussen i forhold til juridiske spørgsmål og i forhold til deres drift.«

»Dansk økonomi er grundlæggende stærk, men det er klart at en omfattende epidemi i Danmark kan få stor betydning. Derfor er vi også klar til at handle hurtigt og målrettet og bruge af de virkemidler, vi har til rådighed i den økonomiske politik, hvis det bliver nødvendigt for at dæmpe eventuel økonomisk nedgang,« tilføjer han.

Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19: sst.dk/corona.

Øverst: Sundhedsstyrelsen. (Grafik: Sundhedsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.