Nyt samarbejde skal lokke flere tyske turister til Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Skøn natur, dejlige badestrande, store gastronomiske oplevelser og en kort køretur til København. Det er hovedbudskaberne i en storstilet reklamekampagne, der skal lokke tyskerne til Sjælland.

Guten Tag und herzlich Willkommen! Tyskernes interesse for at holde ferie i Danmark har nået nye højder. Det skriver VisitVestsjælland i en pressemeddelelse.

En dugfrisk analyse af tyskernes ferieønsker viser, at hele 21,2 procent gerne vil holde ferie i Danmark inden for de næste tre år. Omregnet svarer det til over 13 millioner tyskere, og det er det højeste niveau siden 2004.

Skal åbne øjnene for Sjællands mange feriekvaliteter

I stedet for, at tyskerne gør som de plejer, og plotter Blåvand eller Bornholm ind på GPS’en i BMW’en, skal de have øjnene op for Sjællands mange feriekvaliteter.

Derfor har en lang række af de største turisme-aktører på Sjælland for første gang dannet fælles front og skabt en reklamekampagne målrettet det tyske marked.

»Fordelen ved, at vi går sammen, er klar: Ved at pulje vores midler, får vi et meget større budget, og kan derfor tale med en markant stemme i de tyske medier,« siger Mike Olesen, marketingchef i VisitSydsjælland-Møn A/S, og fortsætter:

»I stedet for, at vi hver især laver vores egne små kampagner, laver vi altså én stor kampagne. Vi gør kagen større til glæde for os alle. Når vi går sammen, har vi mulighed for at vise hele paletten af oplevelser, der venter på Sjælland. Lige fra Møns Klint til Geopark Odsherred, Kronborg Slot og Vikingeborgen Trelleborg til storbyoplevelser i København.«

Alle de store destinationsselskaber på Sjælland står bag

Bag kampagnen står alle de store destinationsselskaber på Sjælland, og derudover er blandt andet Wonderful Copenhagen, Dansk Kyst- og Naturturisme, Region Sjælland og Scandlines med i det nye samarbejde, der har fokus på at tiltrække tyske turister på kortere ture i lavsæsonerne.

»Vores nye fælleskampagne har fokus på skuldersæsonerne, hvor vi gerne vil tiltrække tyske turister udenfor højsæsonen til for eksempel weekend-getaways og helligdagsferier,« forklarer Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland A/S (Kalundborg, Slagelse og Sorø Kommuner), og fortsætter:

»VisitVestsjælland kan ikke råbe højt nok alene, men sammen med de andre partnere råber vi tilpas højt til at skabe opmærksomhed på det tyske marked.«

Samlet har Die dänische Riviera (VisitOdsherred & VisitNordsjælland), VisitVestsjælland (Kalundborg, Slagelse og Sorø Kommuner), De Danske Sydhavskyster (VisitSydsjælland-Møn og Business Lolland/Falster), Wonderful Copenhagen, Scandlines, VisitDenmark, Dansk Kyst & Naturturisme og Region Sjælland skabt et budget på to millioner kroner, der skal lokke tyske turister til Sjælland.

Øverst: Røsnæs, Kalundborg Kommune. (Foto: VisitVestsjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.