Plantepølse af danske ærter lander i køledisken

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En ny og 100 procent plantebaseret grillpølse bliver lanceret i føtex, Netto og Bilka.

51 procent danskerne vil gerne spise mindre kød. På samme tid er grillpølsen Danmarks ukronede nationalspise.

Det er baggrunden for en helt ny og 100 procent plantebaseret grillpølse, som bliver at finde i føtex, Netto og Bilka fra den 22. marts 2019. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Klimavenlig grillpølse til både grillen og hotdogs

En ny klimavenlig grillpølse – lavet af danske ærter – lander nu i butikkernes kølediske.

»Pølser på grillen og en ristet hotdog har en stor plads i de danske madhjerter, så pølserne skal man kun udfordre, hvis man virkelig gør sig umage. Derfor har vi brugt lang tid på et grønt alternativ, som mange ønsker sig. Det er blevet til en 100 procent plantebaseret grillpølse, som ikke bare har den helt rigtige smag, men også det helt rigtige knæk,« siger Henrik Lund, direktør for Naturli’ Foods, som har udviklet plantepølsen.

Store forventninger om en varm modtagelse af plantepølser

Salling Group, der står bag kæderne føtex, Netto og Bilka, oplever i disse år en vækst på omkring 30 procent i de plantebaserede fødevarer. Det handler om, at rigtig mange gerne vil skære ned på et stort forbrug af kød for at gøre noget godt for klimaet og sig selv.

Line Nørgaard Jensen, som er Salling Groups indkøber på området, har store forventninger til den nye, grønne grillpølse:

»Plantepølsen er helt ny på markedet. Hvis jeg skal sammenligne med noget, må det være, da vi lancerede Naturli’ Hakket, som er en plantefars, som kan bruges til det samme som hakket oksekød. Det har kunderne i høj grad taget til sig. Jeg har derfor gode forventninger til, at plantepølserne også får en varm modtagelse her op til grillsæsonens start,« siger Line Nørgaard Jensen.

Pølsesnak og øgenavne til den nye grønne grillpølse med knæk

Den nye grønne grillpølse er blevet testet i det virkelig liv, nemlig fra en dansk klassisk pølsevogn i København, hvor forbipasserende har smagt og øvet sig i nye øgenavne til pølsen.

»Den grønne pølse har bestået en vigtig optagelsesprøve i pølsevognen. Den fik ros for sin smag og knæk,« siger Henrik Lund, som minder om, at listen med pølsesnak og kærlige øgenavne nu vil vokse, og tilføjer:

»Kært barn har mange navne, for eksempel har en hot dog været kendt som “Skinkesøm i spændetrøje”. Vi vil gerne bidrage med et nyt til samlingen, nemlig “Sprød, grøn gren med ørevarmere og hele komposten”.«

De nye plantepølser vil kunne købes i føtex, Netto og Bilka fra den 22. marts 2019. Der er 5 pølser i en pakke (300 gram), og den vejledende udsalgspris i butik vil være 25 kroner. Pølserne er velegnede til grill og pande. Der er i øvrigt brugt natriumalginat til skindet. Det er udvundet af alger, hvilket giver et godt knæk.

Øverst: Grillpølse af danske ærter. (Foto: Salling Group). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.