Bedre rammer på vej til e-hospitalet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Region Sjælland har afsat 18 millioner kroner af til e-hospitalsfaciliteter i Næstved.

Regionsrådet har sat 18 millioner kroner af til e-hospitalsfaciliteter i Næstved. Gennem Region Sjællands e-hospital vil flere borgere få behandling ved hjælp af video og andre digitale løsninger.

Det gælder både ved indlæggelser, ambulante behandlingsforløb, rådgivning eller træningsforløb, hvor det trygt og sikkert kan foregå på distancen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Aktiviteter samles fremover på Næstved Sygehus

Indtil nu har det sundhedspersonale, som hjælper borgere online, siddet forskellige steder rundt omkring på Region Sjællands matrikler.

En stor del af de aktiviteter samles fremover på Næstved Sygehus, hvor der i den forbindelse etableres callcenter, kontorer, konferencelokaler med videre.

»Vi forventer, at der vil være et stigende behov for behandlingsforløb og andre sundhedstilbud via video og andre digitale løsninger, fordi det er bekvemt for borgeren og samtidig også fungerer sundhedsmæssigt godt,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Der er kommet turbo på onlinebehandlingsforløbene under pandemien, og borgerne har set, at det i mange henseender fungerer lige så godt som at skulle møde fysisk op. I den forbindelse ser vi nu en fordel i at samle kræfterne i Næstved.«

Øverst: Næstved Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.