Bekymring over et markant fald i antallet af patienter

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Hvis du har symptomer på sygdom, skal du kontakte lægen, som du ville have gjort, før corona-smitten kom til Danmark, skriver Region Sjælland.

Psykiatri, læger og sygehuse er bekymrede over et markant fald i antallet af patienter med andre sygdomme end COVID-19 under epidemien.

Borgerne risikerer, at deres sygdom forværres, lyder det fra regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i Region Sjælland i en nyhedsmeddelelse.

Angst og let depression kan udvikle sig til svær depression

Selvom psykiatriske akutmodtagelser og sengeafsnit har være åbne under hele corona-epidemien ses et markant fald i antallet af henvisninger til psykiatrien, siden virussen for alvor gjorde sit indtog i Danmark.

Det skyldes formentlig frygt for smitte og en generel tilbageholdenhed efter opfordringen om at holde sig hjemme.

Faldet er bekymrende, da personer med for eksempel angst eller let depression kan opleve en forværring af deres symptomer. Det kan ligefrem udvikle sig til for eksempel svær depression eller måske selvmordstanker.

Derfor opfordrer regionsrådsformanden borgere med behov for hjælp til psykisk sygdom til at kontakte deres egen læge.

»Psykiatrien har og står stadig klar til at hjælpe de borgere, der har brug for det. Der er ingen grund til at holde sig tilbage,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Jeg vil kraftigt opfordre borgere med tegn på psykisk sygdom om at ringe til deres læge, så de kan blive henvist til at få hjælp. Min opfordring gælder også pårørende, der måske kan hjælpe deres familiemedlem eller ven til at søge hjælp.«

Ring til den praktiserende læge ved symptomer på sygdom

Region Sjælland har også oplevet et bekymrende fald i henvendelser på blandt andet hjerte- og kræftområdet. Dermed får færre borgere vurderet og udredt deres symptomer, og det kan betyde, alvorlig sygdom ikke opdages i rette tid.

Har du symptomer på sygdom, skal du kontakte lægen, som du ville have gjort, før corona-smitten kom til Danmark. Regionsrådsformanden pointerer, at praktiserende læger har åbent og er tilgængelige for undersøgelser og behandling for andet end symptomer på COVID-19.

»Det er vigtigt at huske på, at man stadig kan fejle andet end corona. Og dét er lige så vigtigt at få vendt med sin læge, så sygdom kan opdages i tide,« fastslår Heino Knudsen i nyhedsmeddelelsen.

Øverst: Slagelse Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/RK/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.