Zand.News – På mange skoler foregår afleveringen på en anden måde end normalt, og der kan derfor være børn og forældre på andre tidspunkter og steder end før corona-krisen.
Den gradvise åbning af skolerne betyder, at flere børn igen skal ud i morgentrafikken. Ved mange skoler er der for tiden ikke skolepatruljer på vejene.
Det stiller krav til de øvrige trafikanter, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.
Mange skoler endnu ikke er en skolepatrulje
I takt med at flere skoler er åbnet op for en del af deres elever, vil der igen være børn, som færdes i morgentrafikken. Da de ældste elever stadig er hjemme, betyder det, at der ved mange skoler endnu ikke er en skolepatrulje til at gøre trafikanterne opmærksomme på, at der er børn på vejen.
»Det er vigtigt, at vi alle husker på, at nu er der igen børn på vej til og fra skole, som har brug for vores opmærksomhed. Sænk farten, læg mobilen væk, og vis hensyn til de børn og forældre, der nu igen færdes på skolevejene,« siger Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
Før Corona-krisen erkendte knap hver femte bilist (18 procent), at han/hun inden for de seneste tre måneder har overtrådt hastighedsgrænsen på en skolevej en eller flere gange. Undersøgelsen blev gennemført i januar af Epinion blandt 1.226 bilister på vegne af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.
Stadig er for mange bilister med for høj fart
I denne uge gennemfører landets politikredse en landsdækkende målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.
I forbindelse med skoleåbningerne for de yngste elever har Midt- og Vestjyllands Politi været ude på en række skoleveje for at minde trafikanterne om, at der igen er børn i trafikken på vej til og fra skole.
Politiets kontrol viser, at der stadig er for mange bilister, der kører for stærkt på vejene omkring skolerne.
»Det er både biler og lastbiler, der kører for stærkt. På en enkelt kontrol i nærheden af en skole sigtede vi 52 personer for at køre for stærkt, og 11 fik et klip i kørekortet,« siger Henrik Glintborg, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi, og fortsætter:
»Vi vil i den kommende tid være til stede på flere skoleveje for at skabe tryghed og for at minde trafikanterne om, at de skal overholde hastighedsgrænserne og vise hensyn til skolebørnene.«
Afleveringen på en anden måde end normalt
På mange skoler foregår afleveringen på en anden måde end normalt. Det kan betyde, at der kan være børn og forældre på skolevejene på tidspunkter og steder, hvor bilisterne ikke tidligere har været vant til at se dem.
Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik alle til at være ekstra opmærksomme på skolevejene netop nu.
»Et barn kan have svært ved at overskue trafikken, og det bliver ikke nemmere, hvis der er bilister, der kører for stærkt. Skolevejene er heldigvis generelt meget sikre at færdes på, men antallet af biler og bilernes fart er noget af det, der virkelig kan skabe utryghed,« siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.
This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.