Corona-forsinkelser på byggeriet af universitetshospitalet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Indflytningen i den første sengebygning udskydes med fire en halv måned, men det får ingen direkte omkostninger for Region Sjælland.

De sidste måneders COVID-19 pandemi har udfordret totalentreprenørens fremdrift i byggeriet af den nye senge- og behandlingsbygning på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Konsekvensen vurderes til samlet set at forsinke færdiggørelsen af hospitalet med fire måneder. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Senere indflytning, men ingen fordyrelser af byggeriet

COVID-19-forholdsregler i det daglige arbejde, problemer med at skaffe medarbejdere og materialer til byggepladsen er blot nogle af de udfordringer, som totalentreprenøren Køge Hospital Project Team har kæmpet med de sidste måneder.

Forsinkelsen betyder, at indflytning i de nye rammer sker senere end planlagt, men giver ikke fordyrelser af byggeriet.

»COVID-19 har konsekvenser både internationalt, nationalt og regionalt, så det er ikke noget stor overraskelse, at det også får betydning for tidsplanen for byggeriet,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og forsætter:

»Men vi er glade for, at dette ikke har direkte omkostninger for Region Sjælland.«

Indflytningen i den første sengebygning, der skulle stå klar næste efterår, udskydes fire en halv måned. Det sker dermed i perioden medio april til medio maj 2022. Den sidste nye bygning skal stå færdig i april 2025 ifølge den nye tidsplan.

»Det er selvfølgelig ærgerligt. Der en mange, både medarbejder og patienter, der glæder sig til, at vi kan tage det nye hospital i brug, men det er ikke alt, vi er herrer over,« siger projektdirektør Helle Gaub og fortsætter:

»Forberedelserne til indflytningen har også lidt under COVID-krisen, så alt i alt giver det os muligheden for at hospitalets personale kan blive godt klædt på til at arbejde i de nye rammer.«

Sjællands Universitetshospital bliver regionens hovedsygehus med forskning og højt specialiseret behandling. Den sidste nye bygning færdiggøres i april 2025. Universitetshospitalet opføres for et budget på fire milliarder kroner (2009 priser), og der skal bygges 185.000 kvadratmeter.

Øverst: Det nye universitetshospital i Køge. (Illustration Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.