Falck fortsætter regionens corona-hurtigtest

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Opgaven med at hurtig-teste for COVID-19 i Region Sjælland skal fortsat varetages af Falck.

Falck vinder udbud og fortsætter dermed som leverandør af hurtigtest for COVID-19 i Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Skal håndtere op til 52.000 daglige COVID-19-test

Opgaven med at hurtig-teste danskerne for COVID-19 har været i udbud og er nu blevet afgjort. Det blev Falck A/S, der vandt udbuddet i Region Sjælland.

Frem til 21. april lyder aftalen på leverance af op til 39.000 daglige hurtigtest i Region Sjælland og derefter op til 52.000 daglige test frem til august. Det vil være muligt, at aftalen forlænges yderligere.

»Den nye aftale betyder, at borgerne i Region Sjælland beholder de hurtigteststeder, som de allerede kender. I første omgang fortsætter Falck, som de plejer, men antallet af test udvides løbende, og vi vil derfor se på, om der bliver brug for at udvide åbningstiderne,« siger Anne Øster Hjortshøj, der er enhedschef i Region Sjælland.

Let adgang til test i et fintmasket net af teststeder

Falck har stået for regionens hurtigtest i et par måneder. Derfor har Falck været med til at opbygge det nuværende test-setup.

Det har resulteret i et meget fintmasket net af teststeder og en organisering, der gør det muligt, at tilpasse indsatsen til det generelle smittetryk og at sætte ind i lokalområder, hvis smitten blusser op.

»Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Falck om at sikre, at sjællænderne har let adgang til test, uanset hvor i regionen de befinder sig. Det gælder også hen over sommerperioden, som omfatter mange gæster i sommerlandet – forhåbentligt fra både ind- og udland,« siger Anne Øster Hjortshøj.

Region Midtjylland har stået for udbudsprocessen om hurtigtest på vegne af alle landets regioner. I valg af leverandør har pris og kvalitet vægtet 50 procent hver.

Se placering af alle teststeder på: coronasmitte.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Jakob Vind / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.