Hurtigtest lukker i hele landet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Zand.News – Alle hurtigtestcentre i Region Sjælland og resten af landet lukker ned den 6. marts 2022.

Ligesom i den øvrige del af Danmark lukkes der den 6. marts helt ned for hurtigtest i Region Sjælland. Det er fortsat muligt at få en PCR-test i samtlige 17 kommuner i regionen. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Alle hurtigtestcentre lukker den 6. marts 2022

I alle 17 kommuner i Region Sjælland kan borgerne få foretaget en PCR-test på et af regionens testcentre. Men, ligesom i den øvrige del af Danmark, lukkes alle hurtigtestcentre ned den 6. marts 2022.

Det er Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der beslutter testkapaciteten – både i forhold til hurtigtest og PCR-test.

På coronasmitte.dk kan borgerne fortsat finde information om nærmeste PCR-testcenter og åbningstider med videre. Man kan bestille tid til test på coronaprover.dk.

Testkapacitet tilpasses til det aktuelle behov

Testaktiviteten i samfundet har været nedadgående de seneste uger. Derfor gennemfører sundhedsmyndighederne en tilpasning, der svarer til det aktuelle behov. Det gælder også i Region Sjælland.

Region Sjælland følger den “trappemodel” for nedskalering af PCR-kapaciteten, som Styrelsen for Forsyningssikkerhed har meldt ud. Trappemodellen tager udgangspunkt i det faktiske forbrug af PCR-test. På den baggrund forventes det, at kapaciteten for PCR-test løbende nedjusteres den kommende tid.

Den seneste uge er der dagligt udført mellem 6.000 og 11.000 PCR-test i Region Sjælland.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.