Sådan kan du hjælpe ukrainere med bolig

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – Næstved Kommune har en række bygninger, som kan bruges – nogle mere velegnede end andre, men måske vil det ikke være tilstrækkeligt.

Krigen i Ukraine sender mennesker på flugt, og nogle af dem kommer måske til en by i Næstved Kommune. Det er stadig lidt uklart, hvad kommunens rolle bliver i den forbindelse, oplyser Næstved Kommune i en meddelelse.

Måske har du enten en bolig eller et værelse

Det er tydeligt, at vi er mange danskere, som gerne vil hjælpe. Derfor er Næstved Kommune ved at finde ud af, hvor ukrainerne eventuelt kan indkvarteres og bo i forbindelse med deres ophold i Danmark.
Næstved Kommune har en række bygninger, som kan bruges – nogle mere velegnede end andre, men måske vil det ikke være tilstrækkeligt.

Så har du en bolig eller et værelse, der kan bruges til kortere eller længere ophold for ukrainske flygtninge, der søger asyl, så vil kommunen meget gerne høre om det. Send en mail til ukrainebolig@naestved.dk, hvor du oplyser om boligens adresse, boligens størrelse, hvordan den opvarmes, forventet husleje, hvem der er kontaktperson, og hvornår den er ledig fra og til.

Dine oplysninger vil indgå på en liste over boliger, som kan komme i spil. Næstved Kommune kontakter dig, hvis der bliver brug for at benytte din bolig. Hvis du gerne vil hjælpe som frivillig, så kan du henvende dig til en af de frivillige organisationer.

Øverst: Høje Plads midt i Næstved. (Foto: Næstved Kommune). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.