Politi: Undgå at dit barn bliver et muldyr

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det,« siger politiet.

Et muldyr kan være noget andet end et hestedyr med lange ører.

Du kan blive muldyr, hvis du låner din konto ud og i den forbindelse medvirker til, at penge kan skifte hænder, uden at den reelle modtager af pengene kan spores ved overførslen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Formålet med en muldyrskonto er at sløre den kriminelle

Politiet oplever i stigende grad, at kriminelle overtaler andre til at hjælpe dem med at overføre penge – ofte under påskud af, at deres egen konto er spærret.

Efterforskningen viser dog senere, at pengene stammer fra en kriminel handling, og at overførslen til en “muldyrskonto” og senere en hævning fra kontoen slører, hvem der står bag den kriminelle handling.

Lokalbetjenten i Greve/Hundige Peter Bjerre har i den forbindelse en kraftig opfordring til borgerne om ikke at låne deres bankkonto ud til andre.

»Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det. Bliver man truet, skal man melde det til politiet, så vi har mulighed for at forfølge sagen,« siger Peter Bjerre og fortsætter:

»Forældre til teenagebørn skal tage en alvorssnak med deres unge om, at de risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis de låner deres konto ud til andre. Det er ikke alene strafbart, men der sidder også nogle forurettede i den anden ende, som ofte bliver snydt for store pengebeløb.«

Politiet vil desuden advare alle om at overdrage deres kreditkort/hævekort til andre og aldrig oplyse koder eller NemID-oplysninger til andre. Kontakt politiet på telefon 1-1-4, hvis du har spørgsmål eller har fået henvendelser fra nogen, som ønsker at låne din konto.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Natasaadzic / iStock). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.