Regionen vil huse styrelsen for værnemidler

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Regionsrådsformanden mener, at det er oplagt at flytte den nye styrelse til Region Sjælland.

Region Sjælland er det oplagte sted til den nye statslige styrelse. Det mener regionsrådsformand Heino Knudsen (S), som er klar med et tilbud til regeringen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Region Sjælland ligger centralt og er godt placeret

En ny styrelse placeret i Region Sjælland vil bidrage til et varigt løft af arbejdsmarkedet og dermed også hjælpe til at fastholde regionen som et godt sted at bo, leve og arbejde.

»Vi kan finde en god placering til den nye styrelse, så den hurtigst muligt kan flytte ind og starte sit arbejde,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Region Sjælland ligger centralt og godt placeret i forhold til København, og så er Region Sjælland den region, der har færrest statslige arbejdspladser i forhold til antal indbyggere. Derfor mener jeg også, det vil være oplagt at flytte de statslige arbejdspladser til vores region.«

Antallet af statslige arbejdspladser i forhold til indbyggere i de fem regioner er lavest i Region Sjælland med 379 arbejdspladser per 10.000 indbyggere, mens Region Hovedstaden topper med 682 ifølge en opgørelse fra 2018.

Erfaring med at tage imod statslige arbejdspladser

Regionen har allerede gode erfaringer med at tage imod statslige arbejdspladser og sikre et godt samspil med det lokale erhvervsliv, fremhæver Heino Knudsen.

Men selvom der er flyttet statslige arbejdspladser til, ligger den fortsat helt i bund på antal statslige arbejdspladser i forhold til indbyggere.

»Det ligger i direkte forlængelse af udflytningerne, at en ny styrelse selvfølgelig skal placeres udenfor hovedstaden, hvor den kan bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Derfor giver det på alle måder god mening at placere styrelsen i Region Sjælland,« siger han.

Den nye styrelse skal sørge for en koordinering mellem de relevante myndigheder om testkapacitet og forsyning af værnemidler til Danmark. Derudover skal den indgå i et internationalt samarbejde om værnemidler.

Styrelsen kommer til at høre under Justitsministeriet, og ifølge regeringen forventes den at være klar til at starte sit arbejde i august.

Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.