Sjællands Universitetshospital får ny lægefaglig vicedirektør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Jesper Gyllenborg bliver ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital. »Han formår at tænke nyt og udfordre vores arbejdsgange og ikke mindst sætte patienten i centrum,« siger sygehusdirektøren.

Jesper Gyllenborg er ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge fra den fra 1. september 2019.

Den nye vicedirektør kommer fra en stilling som ledende overlæge for Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Erfaren lægelig leder med indsigt i ledelse tæt på klinikken

»Det er en glæde at byde Jesper Gyllenborg velkommen i Sygehusledelsen,« siger sygedirektør Niels Würgler Hansen, Sjællands Universitetshospital (SUH), og fortsætter:

»Med Jesper Gyllenborg får Sjællands Universitetshospital en erfaren lægelig leder med betydelig indsigt i ledelse tæt på klinikken. Han formår at tænke nyt og udfordre vores arbejdsgange og ikke mindst sætte patienten i centrum. Det har han demonstreret som ledende overlæge på SUH’s neurologiske afdeling, og det er jeg sikker på, at han vil videreføre i stillingen som vores nye vicedirektør med lægefagligt ansvar.«

49-årige Jesper Gyllenborg har som ledende overlæge gennem de sidste 10 år styrket og udviklet det neurologiske speciale i Region Sjælland. Patienten har altid være hans omdrejningspunkt.

»Min force er, at jeg kan tage kliniknære erfaringer fra dagligdagen med patienter og medarbejdere ind i Sygehusledelsen, og jeg vil gerne udfordre mange af de rutiner, vi har opbygget i sundhedsvæsnet,« siger Jesper Gyllenborg.

Jesper Gyllenborg er gift, far til tre voksne børn og bor i Roskilde. Han er aktiv motionscyklist og sejler.

Mange kroniske patienter ønsker selv at tage mere ansvar

Han arbejder hele tiden for nye måder at involvere og møde patienterne, som for eksempel at lade kroniske patienter være med til at bestemme, hvordan og hvor ofte de ønsker kontakt til sygehuset.

»Hvad er egentligt det bedste for patienten? Jeg mener, at vi skal lytte mere til patienterne. Mange af vores kroniske patienter ønsker selv at tage mere ansvar for deres sygdom og at tage kontakt til os, når de har behov for det. Fremfor at møde op til rutinekontrol med bestemte mellemrum. Så kan vi koncentrere os mere om de patienter, der har størst behov,« forklarer Jesper Gyllenborg.

Sjællands Universitetshospital består af hospitalerne i Roskilde og Køge samt en række specialer på regionens øvrige sygehuse. Regionens specialiserede funktioner skal samles på det nye universitetshospital, der er ved at blive bygget i Køge, og som skal stå færdigt i 2024.

Den nye vicedirektør har stor opmærksom på at få medarbejdere og afdelinger godt videre efter sidste års store sparerunde. Han skal sikre den faglige udvikling og hjemtag af behandlinger fra hovedstaden, i en takt hvor organisation og økonomien kan følge med.

»En af mine helt store opgaver er at fortsætte satsningen på personlig medicin og på opbygning af stærke forskningsmiljøer. Samtidig er Sjællands Universitetshospital central i opbygningen af den lægelige uddannelse sammen med Københavns Universitet,« siger Jesper Gyllenborg.

Øverst: Lægefaglig vicedirektør Jesper Gyllenborg. (Foto: Gert Ellegaard). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.