Veganerpartiet Sjælland holder generalforsamling

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Partiet har allerede indsamlet 12.693 godkendte vælgererklæringer. Nu afholder deres storkreds generalforsamling på Næstved Bibliotek den 15. marts.

Veganerpartiet Sjælland inviterer til generalforsamling på Næstved Bibliotek den 15. marts kl. 11:00.

Efter generalforsamlingen holder Veganerpartiets politiske ordfører Lisel Vad Olsson foredrag om partiprogram og fremtidig politisk arbejde. Det skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

Ønsker at deltage i demokratiet på lige fod andre partier

Efter blot et par måneder, siden den stiftende generalforsamling for Veganerpartiet Sjælland, er kredsen samlet så tilstrækkeligt, at det er på tide at give flere muligheden for at deltage.

Siden december har bestyrelsen og medlemmer flere gange været ude og rundt i kredsen for at samle vælgererklæringer.

Bestyrelsen håber på, at partiet bliver opstillingsberettiget, så de kan opstille folketingskandidater og deltage i demokratiet på lige fod med de øvrige partier.

Arbejder for ligeværd, empati og en grønnere dagsorden

Veganerpartiet lægger vægt på værdier som ligeværd, empati og en grønnere dagsorden – både på spisebordet og i hele tilgangen til omgivelserne.

»Vi har siden vores stiftende generalforsamling i november 2018 været ude og samle vælgererklæringer ved et utal af arrangementer over hele landet. Og med både ord, musik og billeder i sociale-, lokale- og landsdækkende medier, været en saglig stemme for de veganske værdier. For mange er veganisme noget nyt – ikke kun som levestil, men som et politisk værdisæt,« forklarer Liselotte K. Rotfeld, der er forperson i Veganerpartiet Sjælland.

»Vi tror på, at man skal vise den forandring, man gerne vil i verden. Derfor er det nødvendigt at vise, at man aktivt undgår udnyttelsen af dyr i sin levestil, hvis man skal have en ledende rolle i partiet,« siger Jacob Gregersen, der er bestyrelsesmedlem.

Skal samle vælgererklæringer og godkende kandidater

Til generalforsamling skal der vælges tre bestyrelsesposter. Den nuværende bestyrelse består af Liselotte K. Rotfeld (Skelby), Sys Keller (Præstø), Stig Birlund (Køge), Chalotte Nordlund (Vordingborg), Jacob Gregersen (Skælskør) og Lise Nørgaard (Karrebæksminde)

Bestyrelsens opgave er at samle vælgererklæringer, godkende opstillere til kommende lokal- og regionalvalg i storkreds Sjælland, lægge strategi samt oprette lokale begivenheder, foredrag og debatter.

Veganerpartiet ønsker at indføre en mere empatisk arbejdsgang inden for alle politiske områder. De vil samtidig inddrage dyrerettigheder på den politiske dagsorden.

Partiet vægter i det hele taget empati højere end økonomisk vækst, men de skriver i pressemeddelelsen, at de ikke bygger på ideologier fra blå eller rød blok. De bygger derimod på økocentrisme og veganisme.

Veganerpartiet har indsamlet 12.693 godkendte vælgererklæringer ud af de på påkrævede 20.182.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Veganerpartiet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.