Næstved-elever dyster i naturfag og innovation

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News ─ »Vi møder elever, som har styr på tandhjulstørrelser, omdrejningstal og syre/base-forhold som noget af det mest naturlige i verden. … Det er da meget godt gået i 5. klasse.«

Den 10., 11. og 12. marts 2020 udfordrer 650 elever fra 29 af Næstved Kommunes 5. klasser hinanden i LEGO Space Challenge i Ny Ridehus i Næstved.

Det er fjerde gang, at Næstved Kommune arrangerer konkurrencen, som har til formål at styrke elevernes læring i naturfagene samt deres innovationskompetence. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Fokus på programmering og konstruktion

Løs så mange robotmissioner på bane som muligt på 2,5 minut. Vær de bedste til at konstruere og forklare jeres egen raket og raketopsendelse. Byg den bedste bil i LEGO.

Sådan lyder blot nogle af de udfordringer, som det rekordstore antal elever fra 5. klasserne i Næstved Kommune skal prøve kræfter med i LEGO Space Challenge tirsdag den 10. marts, onsdag den 11. marts og torsdag den 12. marts i Ny Ridehus i Næstved.

Eleverne skal nemlig deltage i LEGO Space Challenge, hvor de skal dyste i programmering, konstruktion og dokumentation med det formål at styrke deres måde at arbejde med naturvidenskab og innovation.

Eleverne har styr på processer og teknikken

Op til konkurrencen har eleverne arbejdet med at bygge og programmere små LEGO-robotter, de har konstrueret og bygget biler til matchrace, og de har lavet dokumentarfilm om konstruktion og opsendelse af deres egne raketter. Og eleverne er gået til opgaverne med stor entusiasme.

»Vi glæder os hvert år over at høre eleverne bruge svære fagudtryk, når de forklarer, hvordan deres bil, robot eller raket virker,« siger Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune og en af arrangørerne af LEGO Space Challenge, og fortsætter:

»Vi møder elever, som har styr på tandhjulstørrelser, omdrejningstal og syre/base-forhold som noget af det mest naturlige i verden. Og de har også styr på deres proces, hvor de blandt andet viser, at de kan opstille og efterprøve hypoteser. Det er da meget godt gået i 5. klasse.«

Skal præsentere deres biler, robotter og raketter

Eleverne skal dyste i de tre discipliner: programmering, konstruktion/mekanik og konstruktion/formidling.

Det handler om at score flest point ved robotbordet, at køre hurtigst i matchrace og at bygge den bedste bil til den ukendte udfordring samt at have lavet den bedste raketfilm og at levere den bedste reportage på dagen.

Til konkurrencen skal eleverne desuden præsentere deres biler, robotter og raketter for dommerpanelet, som består af pædagogiske konsulenter fra Center for Dagtilbud og Skole samt naturfagslærere fra Ellebækskolen, Lille Næstved Skole og Kobberbakkeskolen.

Ny Ridehus i Næstved den 10., 11. og 12. marts

LEGO Space Challenge finder sted i Ny Ridehus i Næstved tirsdag den 10. marts, onsdag den 11. marts og torsdag den 12. marts 2020 fra kl. 9.00 til cirka kl. 15.45.

Program for LEGO Space Challenge:

  • Kl. 09.00-11.10: Velkomst kl. 09.00 og fælles åbning ved første runde robotkørsel. Herefter afvikles alle konkurrencer og præsentationer for dommere sideløbende hele dagen.
  • Kl. 11.10-11.30: Semifinale og finale Matchrace
  • Kl. 13.20-13.40: Semifinale Spacemissionen
  • Kl. 13.40-14.00: Semifinale og finale Matchrace Udfordring
  • Kl. 14.00-14.20: De bedste raketfilm (storskærm)
  • Kl. 14.25-14.40: Finale Spacemissionen
  • Kl. 14.40-15.15: De bedste journalistfilm fra dagen (storskærm)
  • kl. 15.15: Præmieoverrækkelse
  • kl. 15.45: Tak for i dag.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.