Sigtelser til energiske ukrudtsbrændere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Den seneste måned har Midt- og Vestsjællands Politi sigtet fem personer for uforsigtighed med afbrænding.

Uforsigtighed med ild kan koste en sigtelse – også selvom det er med ukrudtsbrænderen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ekstraordinær forsigtighed med ukrudtsbrændere

Den flotte for- eller baghave skal ikke være på bekostning af en eventuel nedbrændt carport eller brandskader på hus med videre.

Derfor opfordrer politiet til, at borgerne udviser ekstraordinær forsigtighed med ukrudtsbrændere eller andre former for afbrænding.

Den seneste måned har Midt- og Vestsjællands Politi sigtet fem personer for uforsigtighed med afbrænding af den ene eller anden art, og det koster en bøde.

Det koster samtidig myndighedernes ressourcer at rykke ud – både politi og brandvæsen og i svære tilfælde også ambulancepersonale, som skal sørge for, at en eventuel brand ikke kommer ud af kontrol, at ingen kommer til skade eller behandles for eventuelle skader, og at brandårsagen fastlægges.

DMI’s hjemmeside kan du følge tørkeindekset, som i øjeblikket er meget højt. Der er med andre ord forøget risiko for tørke og for dermed for store konsekvenser ved uforsigtighed. Det skriver politiet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Gabort71 / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.