Trygt byliv i Næstved uden rygmærker

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Naestved.News – En stribe lokale restauratører har henvendt sig til politiet og gjort opmærksom på, at rockerne er blevet meget mere synlige og utryghedsskabede i bybilledet.

Restauratører står sammen mod rockerne og beder politiet om hjælp. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Rygmærker eller andre synlige kendetegn

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og restauratørerne i Næstved gør nu en ekstra indsats mod rocker- og bandemedlemmer, der optræder med rygmærker eller andre synlige kendetegn på barer, caféer og restaurationer.

En stribe lokale restauratører har henvendt sig til politiet og gjort opmærksom på, at rockerne på det seneste er blevet meget mere synlige og utryghedsskabede i bybilledet i særligt aften- og nattetimerne.

»Når restauratørerne henvender sig til politiet om rockernes synlige og utryghedsskabede adfærd på byens barer og restauranter, hvor de ofte er iklædt rygmærker, ser vi på det med stor alvor. Når man færdes på byens barer, caféer og restaurationer skal man kunne føle sig tryg,« er udmeldingen fra politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, Kim Kliver, som fortsætter:

»Vi har efter et godt og konstruktivt møde med mange af byens restauratører aftalt, at uønskede rocker- og bandemedlemmer vil blive bortvist som uønskede, og hvis det ikke har den ønskede effekt, så kan man tilkalde politiet. Når vi bliver ringet efter, så rykker vi altså ud.«

Den udmelding glæder restauratørerne i Næstved, der i en fælles udtalelse siger:

»Det er sin sag at afvise én eller flere store fyre i døren, hvis de kommer anstigende med rygmærker. Alene ved deres tilstedeværelse kan de virke truende, så det er godt at vide, at politiet er i vores ringhjørne, og vi har øget adgang til at ringe efter dem.«

Konkret vil kampagnen indeholde følgende delelementer:

  • Dels vil politiet af egen drift patruljere mere i restaurationsmiljøet og på samme tid vil vi understøtte restauratørerne med at afvise folk med rygmærker.
  • Dels vil restauratørerne opsætte klistermærker og plakater, der tydeligt tilkendegiver nultolerancen over for rygmærker. Overtrædes forbuddet alligevel, kontaktes politiet, der på restauratørernes opfordring vil bortvise rockerne.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.