18-årig mand fra Holbæk varetægtsfængsles

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – 24-årig mand er varetægtsfængslet for drabet på en 18-årig mand i Ladegårdsparken Vest i Holbæk. Den 24-årige blev anholdt i Københavns Lufthavn.

En 24-årig mand er blevet varetægtsfængslet som sigtet i sagen om drabet på en 18-årig mand søndag den 28. april 2019 i Ladegårdsparken Vest i Holbæk. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Brugte sin pistol til at skyde en 18-årig i hoved og på krop

En 24-årig mand fra Holbæk blev i dag mandag ved et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 28. maj 2019 med 14 dage i isolation.

Han blev ved retsmødet sigtet for under særligt skærpende omstændigheder at have besiddet en pistol, som han brugte til at skyde en 18-årig mand fra Holbæk i hovedet og på kroppen, så offeret afgik ved døden.

Den 24-årige blev i går søndag eftermiddag anholdt i Københavns Lufthavn som mistænkt i sagen.

Retsmødet i Retten i Holbæk blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i en verserende sag, hvor der stadig foregår efterforskningsskridt. Politiet kan derfor ikke udtale sig yderligere om grundlaget for varetægtsfængslingen.

Drab er formentlig en udløber af langvarig bandekonflikt

Efterforskningen er endnu på et indledende stade, og politiet kan derfor ikke med sikkerhed sige, hvad der ligger bag drabet. Efter politiets umiddelbare opfattelse kan drabet på den 18-årige mand imidlertid have en sammenhæng med den konflikt, som i 2018 startede mellem to kriminelle grupperinger i Holbæk.

Efter flere voldelige sammenstød indførte politiet medio oktober 2018 en visitationszone i dele af Holbæk. Visitationszonen blev i slutningen af oktober udvidet til en større del af Holbæk by, ligesom politiet samtidig indførte et opholdsforbud i en ejendom på Østerstræde, Holbæk, med baggrund i nye, strafbare handlinger til fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Holbæk kommune indførte sideløbende hermed et forsamlingsforbud i den samme ejendom på Østerstræde i Holbæk, hvilket samlet set bevirkede, at beboerne og brugerne af ejendommen fraflyttede denne i slutningen af november 2018.

Politiet vurderer, at disse tiltag reducerede konflikten mellem de kriminelle grupperinger i Holbæk, men at den underliggende uenighed mellem de to grupperinger fortsat består.

Efterforskning har ført til frihedsberøvelse af flere personer

Politiet har foretaget intensiv og målrettet efterforskning mod de grupperinger og personer, som efter politiets opfattelse har været involveret i konflikten for at få stillet de ansvarlige til regnskab for deres handlinger.

Trods en omfattende efterforskning, hvor flere personer er blevet frihedsberøvet, har konflikten imidlertid efter politiets opfattelse fortsat resulteret i personfarlig kriminalitet, senest med skyderi i Vangkvarteret den 27. marts 2019 og nu drabet i Ladegårdsparken Vest.

Midt- og Vestsjællands Politi arbejder tæt sammen med de lokale interessenter om at sikre trygheden i de områder, hvor konflikten igen er blevet synlig og utryghedsskabende for borgerne i Holbæk.

Politiet indførte mandag den 29. april 2019 på ny en visitationszone i Holbæk by gældende til og med mandag den 13. maj 2019.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Rookie23 / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.