2000 børn er klar til børnefest på Grønnegade

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – »Vi skal helt tilbage til 2019, hvor vi sidst kunne kickstarte Børnekulturfestivalen med en åbningsfest for så mange børn samlet på ét sted,« siger børnekulturkonsulenten.

Efter to års Coronapause vender åbningen af Næstved Børnekulturfestival tilbage for fuld musik. På scenen venter blandt andet Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband, som igen kan danse og synge sammen med Næstveds børn. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Festlighederne finder sted på Lave Ridebane

Den 16. maj samles 2000 børn fra Næstved Kommunes dagtilbud og skoler til åbningen af Næstved Børnekulturfestival. Festlighederne finder sted på Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter.

De tilmeldte børn kan glæde sig til at opleve Avantgarden fra Næstved Musikskole, som åbner ballet med akrobatik og festlige rytmer. Herefter er der borgmestertale, konfetti og optræden ved Dansk Rakkerpak og Faster Cool. Den sidste del af åbningsfesten byder traditionen tro på koncert med Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoboand.

»Vi skal helt tilbage til 2019, hvor vi sidst kunne kickstarte Børnekulturfestivalen med en åbningsfest for så mange børn samlet på ét sted,« siger børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, som glæder sig over, at tilslutningen til åbningsfesten har været så stor.

»Jeg glæder mig til igen at kunne mærke, hvordan det summer af liv, glæde og børnestemmer på pladsen,« fortæller Katrine Gjesing og fortsætter.

»Når jeg af og til taler med unge mennesker fra Næstved, kan de tydeligt huske, hvor stor en oplevelse det var at deltage i åbningsfesten, da de var mindre. Den festlige og lidt højtidelige stemning, og naturligvis koncerten med Næssi, har sat sig i deres hukommelse. Det er derfor helt fantastisk, at vi nu er på den anden side af Corona og igen kan give Næstveds børn en fælles kulturoplevelse af denne kaliber.

Børnekulturfestivalen fejrer 20-års jubilæum

Næstved Børnekulturfestival kan i år fejre 20-års jubilæum. Det markeres blandt andet med en udvidelse af festivalen, som for første gang varer hele ni dage, nemlig fra den 16. til den 25. maj. Det glæder Andreas Pourkamali (RV), der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

»Jeg er stolt af at bo i en kommune, hvor børnekultur igennem så mange år har haft stor bevågenhed. Det er vigtigt, at så mange børn som muligt stifter bekendtskab med kulturelle udtryksformer og forskellige kunstarter allerede fra de er helt små,« udtaler Andreas Pourkamali, som glæder sig over festivalens alsidige program.

I 2021 blev Børnekulturfestivalen udelukkende afviklet for mindre grupper af børn på egen institution eller skoler grundet Corona. I 2022 byder Børnekulturfestivalen på 26 forskellige typer af kulturelle arrangementer. Halvdelen af arrangementerne foregår på egen skole eller institution, mens den anden halvdel foregår på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter og flere af Næstveds øvrige kulturinstitutioner.

I alt er der udbudt 8000 pladser til børn i alderen 0-12 år fra dagtilbud, skole og SFO. Alle aktiviteterne kræver tilmelding.

Lørdag den 21. maj holdes desuden en gratis familielørdag på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter i anledning af Børnekulturfestivalen. Aktiviteterne denne dag kræver ikke tilmelding.

Se hele Børnekulturfestivalens program på www.naessi.dk

Øverst: Pressefoto. (Foto: Næstved Kommune). PM/lale.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.