Nyt shelter ved skrænten ved Haraldsted Sø

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Ringsted.News – Nu kan man booke det nye shelter på vestsiden af Haraldsted Sø nord for Ringsted by og nyde udsigten over søen. Samtidigt kan man nyde det nye shelter, som er etableret af Ringsted Kommune og bygget af lokale unge mennesker fra FGU-Ringsted.

Ringsted Kommune har etableret shelter ved skrænten ved Haraldsted Sø. Du kan gratis booke shelteret via Friluftsguiden.dk. Ringsted Kommune tilbyder også mini-kursus i at overnatte i naturen. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

Vestsiden af Haraldsted Sø har udsigt over søen

Nu kan du booke det nye shelter på vestsiden af Haraldsted Sø og nyde udsigten over søen. Samtidigt kan du nyde det nye shelter, som er etableret af Ringsted Kommune og bygget af lokale unge mennesker fra FGU-Ringsted.

Du kan booke pladsen ved at gå ind på friluftsguiden.dk – trykke på “Tema” og herunder vælge “Overnatning” også “Shelterplads”. Du kan gå direkte til bookingsitet på dette link:
www.friluftsguiden.dk/?show=page&id=30934&repo=bjPage&poi=bookOvernatning.

Der er plads til 8 sovende gæster, og der er anlagt en lille bålplads foran og en rist til eventuel stegning af mad. Man skal selv medbringe brænde og vand. Der er toiletter ved søsportshjørnet cirka 600 meter syd for shelterpladsen, hvor man også kan supplere sit vand.

Regler for god adfærd ved benyttelse af shelteret

Der er selvfølgelig nogle regler for god adfærd for benyttelsen af shelteret:

  • Man har fortrinsret, hvis man har booket shelteret, men det er god stil at lade andre komme til, hvis der er plads. Derfor er det også god stil kun at booke det antal pladser, man reelt skal bruge.
  • Vis hensyn til det omkringliggende dyre- og planteliv samt lokalsamfundet – vær derfor ikke støjende og benyt ikke højtalere, radio eller musikinstrumenter. Hunde skal holdes i snor overalt
  • Hold shelter og pladsen ren og ryddelig, husk at tage dit affald med hjem!
  • Lav kun bål på bålpladsen og husk at slukke bålet ordentligt, inden I går derfra.
  • Sidst, men ikke mindst er der hyggepligt ved shelteret.

Der er i forvejen to andre sheltre, som man kan benytte ved Haraldsted Sø. Det ene er etableret af Ringsted Kommune og ligger helt nede ved søkanten i den østlige ende af Vrangeskov langs Ringsted Oplevelsessti. Det shelter kan ikke bookes på forhånd.

Det andet shelter er etableret af Naturstyrelsen og ligger nord for Haraldstedvej i Vrangeskov sammen med en bålhytte. Det shelter kan bookes via Naturstyrelsens hjemmeside “udinaturen.dk”.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Ringsted Kommune). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.