Politiet undersøger Herlufsholm Skole

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – »Vi ser udsendelsen grundigt igennem, og hvis vi vurderer, at der er hændelser, hvor straffeloven kan være overtrådt, så vil vi indlede en efterforskning,« lyder det fra politiet, som pointerer, at psykisk vold også er strafbart.

Politiet undersøger ny en række episoder på Herlufsholm Skole. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Psykisk vold blev strafbart fra den 1. april 2019

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er bekendt med dokumentarudsendelsen “Herlufsholms hemmeligheder”, som blev vist torsdag den 5. juni 2022 på TV 2. I dokumentaren beskrives episoder, som kan være overtrædelser af straffeloven. Det vil politiet nu undersøge nærmere:

»Vi ser udsendelsen grundigt igennem, og hvis vi vurderer, at der er hændelser, hvor straffeloven kan være overtrådt, så vil vi indlede en efterforskning,« siger politiinspektør Kim Kliver.

Desuden opfordrer politikredsen til, at såvel nuværende som tidligere elever henvender sig til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvis de ønsker at anmelde, at de har været udsat for strafbare forhold som for eksempel voldsepisoder eller psykisk vold under deres ophold på Herlufsholm Skole. Det bemærkes, at psykisk vold er blevet strafbart med virkning fra den 1. april 2019.

Øverst: Herluf Trolle og Birgitte Gøyes gravmæle (kenotaf) bag alteret i Herlufsholms Kirke. (Foto: Slagelse Media). PM/pele.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.