Banedanmarks hus i Ringsted er nu indviet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Ringsted.News – »Mens vi har ventet, har vi kunnet se, hvordan byggeriet er skudt op af jorden, efterhånden er blevet færdigt og faktisk er blevet til det vartegn for byen, som arkitektens tegninger allerede fra starten viste potentiale til,« lød det fra borgmesteren i Ringsted.

Nu har Banedanmark officielt indviet sit nye hus i Ringsted. Indvielsen af Banedanmarks nu næststørste tjenestested blev markeret med besøg fra blandt andet transportminister Benny Engelbrecht (S) og bød på et flot 11,5 meter langt romkugletog, som blev klippet af transportministeren. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Kontorhuset ligger langs jernbanen tæt på stationen

Onsdag den 15. september kunne Banedanmark officielt markere åbningen af sit nye hus i Ringsted.

Indvielsen fandt sted i det nye hus på Godsbanevej 2 med besøg fra blandt andet transportminister Benny Engelbrecht (S) og Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V).

»I Banedanmark knokler vi for at skabe en attraktiv, grøn jernbane over hele landet. Det arbejde fortsætter nu her fra Ringsted – et jernbanemæssigt knudepunkt, som er med til at binde Danmark sammen,« sagde administrerende direktør i Banedanmark, Hakon Iversen, ved indvielsen.

Det nye kontorhus ligger langs jernbanen i gåafstand fra Ringsted Station, som er et af landets mest centrale jernbaneknudepunkter.

Banens kontorhus er blevet til et vartegn for byen

»Det er på alle måder et markant hus og frem for alt et hus, der er lavet til at arbejde i. I får rigeligt at se til i jernbanens årti,« sagde Benny Engelbrecht og fortsatte:

»Det er alle jer, der skal få os i mål med at elektrificere jernbanen, opgradere og lægge nye skinner, få signalsystemet til at virke, sikre tilgængelighed for mennesker med gangbesvær og handicap, og så skal I også være med til at fremme biodiversiteten langs vores baner. Derfor er det også godt, at vi får stadig mere grøn strøm leveret, for jeg er ikke i tvivl om, at lyset kommer til at brænde her i huset både tidligt og sent.«

Snoren var i dagens anledning dog lavet af romkugledej, formet som et tog og lavet af elever på konditoruddannelsen ved ZBC i Ringsted.

Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, som også deltog i indvielsen af Banedanmarks nye hus, glædede sig over, at en stor og samfundsvigtig arbejdsplads nu officielt er kommet til byen:

»På grund af corona har vi måttet vente lidt længere med at byde velkommen til de nye beboere i kommunen, end vi egentlig havde lyst til, men mens vi har ventet, så er glæden bare steget. For mens vi har ventet, har vi kunnet se, hvordan byggeriet er skudt op af jorden, efterhånden er blevet færdigt og faktisk er blevet til det vartegn for byen, som arkitektens tegninger allerede fra starten viste potentiale til,« sagde han og fortsatte:

»Rigtig hjerteligt velkommen til Ringsted Kommune. Jeg glæder mig til at se nærmere på jeres fantastiske kontorbygning og til at høre mere om byggeriet og kunsten. Velkommen til.«

9.700 kvadratmeter med arkitektur i banens æstetik

Huset i Ringsted ligger tæt på stationen og tæller 9.700 kvadratmeter i seks etager. Det er tegnet af Henning Larsen Architects med Midtconsult A/S som ingeniør og KPC København A/S og Newsec Datea som totalentreprenør.

Husets arkitektur er inspireret af jernbanens æstetik og traditionelle jernbanebygningers industrielle udtryk, og facaden er klædt i genbrugstegl med reference til Ringsteds røde tegltage.

Der er i løbet af husets tilblivelse også arbejdet på at gøre kunst til en integreret del af bygningens udtryk, og den er skabt særligt til bygningen og med Banedanmark og jernbanen i tankerne.

Øverst: Banedanmarks kontorhus i Ringsted. (Foto: Banedanmark). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.