Center for Børn og Unge får ny centerchef

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – Center for Børn og Unge i Næstved Kommune får ny centerchef til februar. Det bliver Daniel Gottrup, der skal stå i spidsen for 475 ansatte.

Daniel Gottrup er opvokset i Fensmark og har erfaring fra flere offentlige lederjobs. Nu bliver han ny centerchef i Næstved Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Han skal stå i spidsen for områdets 475 ansatte

Den 1. februar 2022 får Center for Børn og Unge i Næstved Kommune ny centerchef. Det bliver Daniel Gottrup, der skal stå i spidsen for områdets 475 ansatte. Han er i dag chef for Center for Børn og Læring i Stevns Kommune.

Jan Milandt, der er direktør i Næstved Kommune, glæder sig til samarbejdet med Daniel Gottrup:

»Vi havde et meget stærkt felt af kvalificerede og kompetente ansøgere. Daniel har relevant erfaring fra børne- og ungeområdet. Han har et særligt skarpt blik for sammenhængen mellem almen- og specialområdet, herunder hvordan vi kan samarbejde på tværs, sammen med familierne om at sikre det enkelte barns udvikling, trivsel og deltagelse i fællesskaber. Endelig viste Daniel en stor forståelse for samspillet mellem administration og politik,« siger Jan Milandt.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Daniel Gottrup som ny centerchef i Center for Børn og Unge.

Ny centerchef kender kommunen fra sin opvækst

Daniel Gottrup har boet i Næstved Kommune det meste af sit liv. Han er opvokset i Fensmark og har som barn slået sine folder på Holmegaardskolen. Han glæder sig til at begynde i jobbet som centerchef i Næstved Kommune.

»Det bliver spændende at skulle arbejde med udsatte børn og unge i en stor kommune som Næstved Kommune, og så er det da noget specielt at arbejde i den kommune, hvor jeg selv er vokset op,« siger han.

Den kommende centerchef er uddannet cand.merc. med speciale i strategi, organisation og ledelse fra Copenhagen Business School. Fra 2006 til 2017 arbejdede han i det Grønlandske Selvstyre, hvor han blandt andet har været souschef i Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke.

»Jeg prøvede mange interessante ting i et fantastisk land med mange fantastiske mennesker, som kæmper med en masse udfordringer. Befolkningens uddannelsesgrad er meget lavere, end den er i Danmark og i Næstved kommune, og de sociale udfordringer er større. Jeg var med til at prøve at udvikle uddannelsesområdet og bidrage til den politiske diskussion om hvilke uddannelser, der skulle startes op, støtte til studerende og meget mere. Så det var meget meningsfuldt,« siger Daniel Gottrup.

Daniel Gottrup er 42 år og bor i Næstved med sin søn på 12 år.

Center for Børn og Unge betjener alle børn og familier gennem Sundhedsplejen, og alle almene tilbud gennem rådgivning og vejledning. Derudover betjener centret børn og unge og deres familier, hvor de almene tilbud ikke er tilstrækkelige for at sikre børnenes trivsel og/eller udvikling, samt andre kommuner, der køber ydelser af Næstved Kommune. Centret tæller blandt andet Børnefamilieenheden, Specialpædagogisk Netværk, Hollænderhusene, Ungenetværket, Døgndiamanten og Udviklingscenter for børn og familier.

Øverst: Daniel Gottrup. (Foto: Næstved Kommune). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.