Royal Run kommer til Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – Med enten H.K.H. Kronprinsen eller H.K.H. Kronprinsessen i spidsen er der lagt i ovnen til en royal løbefest og en folkefest i Næstved med cirka 10.000 deltagere.

Med kongeligt besøg kommer Royal Run til Næstved 2. pinsedag den 6. juni 2022. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Det er fællesskabets fest – i kondisko og for alle

T-shirts, røde kinder og tusindvis af mennesker kommer til at pryde Næstveds gader og stræder, når der skal være royal løbefest i Næstved 6. juni 2022.

Med enten H.K.H. Kronprinsen eller H.K.H. Kronprinsessen i spidsen er der lagt i ovnen til ikke bare royal løbefest, men folkefest i Næstved med cirka 10.000 deltagere og dertil tilskuere. Man behøver dog ikke være royal for at deltage. Det er fællesskabets fest – uformelt, i kondisko og for alle.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) glæder sig over, at Næstved Kommune er blevet udvalgt som værtsby:

»Som borgmester for Næstved Kommune er jeg overordentlig stolt over, at kronprinsparret har set vores potentiale. Det er en kæmpe ære, at Royal Run skal foregå lige her hos os, så vi bliver en del af det store fællesskab. Jeg glæder mig helt vildt til at se Næstved i bevægelse,« siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

»Vi er i fuld gang, og ligesom ved DM i Skills vil vi give alt, hvad vi har, for at det her bliver en bragende succes. Næstved Kommune skal endnu engang på danskernes nethinde og med syvtommersøm slå fast, at vi kan give deltagere såvel som tilskuere en helt særlig oplevelse.«

Alle kan være med – man kan løbe eller gå en mil

Der bliver tale om en unik motionsfest, hvor alle kan være med. Derfor får deltagerne mulighed for både at løbe eller gå distancer helt ned til en mil (1,609 km).

I Næstved er HGATM (Herlufsholm Atletik, Triatlon og Motion) lokal arrangør.

»Vi glæder os til at vise løbebyen Næstved frem for alle deltagerne og dem, der kigger med bag skærmen hjemme i stuerne. Deltagerne kan både løbe og gå – alle skal føle sig velkomne,« siger Monica Mikkelsen, der er formand for HGATM.

Royalt løb i fem danske byer – Næstved er debutant

Det royale motionsløb kommer i 2022 til at foregå i hele fem danske byer. Næstved og Kolding er debutanter, Aarhus var værter for Royal Run i 2018 og 2019 og vender således tilbage efter et par års pause, mens Aalborg og København/Frederiksberg er klar til at gentage succesen for femte gang i træk.

Dermed er der lagt op til, at endnu flere danskere får mulighed for at deltage i det populære event.

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere.

Det praktiske arbejde med planlægning af ruter og program går nu i gang. Tilmelding til Royal Run begynder den 16. december kl. 12:00 og foregår via Royal Runs hjemmeside: Royalrun.dk.

Øverst: Royal Run. (Foto: Næstved Kommune). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.