Ny buslinje 80E mellem Slagelse og Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Den nye buslinje kører fra Næstved Station – Rådmandsengen – Slagelse Sygehus – Slagelse Station og retur.

En ny, regional ekspresbus, linje 80E, starter den 13. december 2021. Linjen vil skabe direkte forbindelse mellem Næstved og Slagelse Sygehus. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Målgruppen er både pendlere og patienter

Region Sjælland har i samarbejde med Movia planlagt den nye buslinje 80E, som kører en gang i timen i tidsrummet fra kl. 06 til kl. 20 på alle hverdage fra Næstved Station – Rådmandsengen – Slagelse Sygehus – Slagelse Station og retur.

Den nye linje 80E er henvendt til pendlere mellem Næstved og Slagelse og til patienter, besøgende og medarbejdere på Slagelse Sygehus, som nu hurtigt og nemt kan rejse med ekspresbussen fra Næstved til sygehuset i Slagelse. Man kan selvfølgelig også rejse den anden vej mod Næstved Sygehus.

Ruten skal konkurrere med kørsel i egen bil

I dag dækkes forbindelsen mellem Næstved og Slagelse Sygehus af den regionale linje 480R, der kører mellem Næstved Station og Slagelse Station.

I Slagelse skal man skifte til linje 901 for at komme til sygehuset. Samlet tager turen cirka 1 time og 10 minutter. Med den direkte forbindelse mellem Næstved og Slagelse Sygehus bliver rejsetiden cirka en halv time kortere. Det kan konkurrere med kørsel i egen bil.

Det er Region Sjælland, som har ønsket færre skift og en reduktion af rejsetiden mellem Næstved og Slagelse Sygehus. Den nye buslinje er et forsøg de næste to år og indgår i regionens budgetaftale for 2022.

»I Region Sjælland har vi ønsket at styrke den regionale pendlertransport mellem Næstved og Slagelse – særligt forbindelsen til Slagelse Sygehus. Det vil også give en kortere rejsetid til dem, der skal til ambulante undersøgelse eller på besøg i dagtimerne. Mange borgere vil derfor få gavn af ekspresbussen,« siger regionrådsformand Heino Knudsen (S).

Attraktiv busforbindelse med fire stoppesteder

»For at sikre en hurtig og attraktiv busforbindelse har linje 80E kun fire stoppesteder. Ud over at styrke forbindelsen mellem Næstved og Slagelse Sygehus, som var var hovedformålet, så vil oprettelsen af en ny ekspresbus samtidig give gode erfaringer i forhold til potentialet for eventuelle. ekspreslinjer andre steder i regionen,« siger Per Gellert, der er plandirektør fra Movia.

For at give alle kunder mulighed for at være godt forberedt til at benytte ekspresbussen, kan man allerede nu tjekke turen på rejseplanen.dk eller i Rejseplan-appen. Den nye ekspresbus 80E starter mandag den 13. december 2021, og derfor skal man søge på en rejse efter 13. december 2021.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Ulrik Jantzen / Movia). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.