Fandt 105 stjålne PC’er fra Næstved Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – Efterforskere fra Udlændingekontrolafdelingen deltog i ransagningerne i Serbien, og her fandt politiet blandt andet 105 Lenovo PC’er fra Næstved Kommune.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politis efterforskningssektion i Udlændingekontrolafdelingen efterforsker i øjeblikket en række større tyverier på Falster, hvor det formodes, at tyvekosterne er fragtet til udlandet.

I den forbindelse havde politiet fået rettens kendelse til at gennemføre ransagninger, og nogle spor pegede i retning af Serbien. Derfor blev det serbiske politi anmodet om at bistå med ransagninger af flere adresser i Serbien. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Stammer fra tyverier fra tre folkeskoler i Næstved

Efterforskere fra Udlændingekontrolafdelingen deltog i ransagningerne i Serbien, og her fandt politiet blandt andet 105 Lenovo PC’er fra Næstved Kommune. Politikommissær Carsten Høj Hansen oplyser, at der var tale om en dejlig sidegevinst, og at PC’erne stammer fra tyverier fra tre folkeskoler under Næstved Kommune.

Computerne repræsenterer en værdi af mere end 400.000 kroner, og umiddelbart er de funktionsdygtige. IT-folk fra kommunen undersøger den del, inden de igen skal ud på skolerne. Politiets øvrige fund i Serbien indgår som anført i en større efterforskning, hvorom politiet på et senere tidspunkt informerer om.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). DR/lale.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.