Mand dømt for falske pengesedler

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Straksdom på seks måneders ubetinget fængsel for at besidde og benytte falske tusindkronesedler.

En 19-årig mand fra Ringsted blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, idet han var sigtet for besiddelse og brug af falske tusindkronesedler.

Dem havde han brugt i to supermarkeder i Ringsted og Kirke-Hyllinge tirsdag den 22. september 2020. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Fik mistanke om en falsk tusindkroneseddel

Efterforskningen startede, da politiet onsdag modtog anmeldelser fra de to supermarkeder, hvor personalet havde en mistanke om, at en kunde havde betalt for et varekøb med en falsk tusindkroneseddel.

Læs også: Muligvis falske tusindkronesedler i omløb.

Efter anholdelsen af den 19-årige torsdag morgen og i forbindelse med efterforskningen i sagerne i øvrigt havde politiet fundet ham i besiddelse af flere falske pengesedler, som altså endnu ikke var blevet brugt.

De fleste pengesedler havde for eksempel samme litra- og serienummer, ligesom pengesedlerne ikke havde de sikkerhedselementer, som rigtige pengesedler har.

Den 19-årige fik en straksdom, der lød på seks måneders ubetinget fængsel. Han modtog dommen og blev løsladt efter retsmødet, men vil senere blive indkaldt til afsoning af den idømte frihedsstraf.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Alfexe / iStock). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.