Militært øvelsesterræn bliver til seniorlejeboliger

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – »Boligerne opføres som følge af en øget efterspørgsel på seniorbofællesskaber. Det er et rigtig godt koncept, og det er stort for Næstved, at vi er kommet i mål med salget af den attraktive grund,« udtaler borgmesteren.

43.000 kvadratmeter stort grundstykke er netop solgt til ejendomsudviklingsselskabet Tetris. Grunden skal anvendes til bebyggelse af et fremtidigt stort seniorbofællesskab bestående af 108 bæredygtige lejeboliger.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af grunden. Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Seniorbofællesskab med samvær, fællesskab og livskvalitet

Næstved Kommune har netop solgt en 43.000 kvadratmeter stor grund, som tidligere var et militært øvelsesterræn.

Grunden er solgt til 8,5 millioner kroner plus moms til ejendomsudviklingsselskabet Tetris, som vil udvikle et seniorbofællesskab, der bygger på samvær, fællesskab og livskvalitet.

»Boligerne opføres som følge af en øget efterspørgsel på seniorbofællesskaber. Det er et rigtig godt koncept, og det er stort for Næstved, at vi er kommet i mål med salget af den attraktive grund. Specielt fordi, byggeriet vil skabe synergieffekter i hele Næstved Kommune, som kommer mange parter til gode,« siger borgmesteren i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S), og fortsætter:

»De mange ældre, som sidder i eget hus, og som ikke længere ønsker eller har mulighed for at passe haven, kan nu få en mere overskuelig hverdag, hvor livsglæde og kvalitetstid vil være i fokus.«

»Derudover vil projektet bidrage til, at flere helårshuse vil komme til rådighed. Det kan for eksempel komme de børnefamilier til gode, som ønsker at flytte i noget større, og som vil renovere husene. Netop derfor er det et smart projekt med stort potentiale, som vil sætte endnu mere skub i den positive udvikling af Næstved,« tilføjer han.

Stor interesse for og efterspørgsel på seniorbofællesskaber

Interessen for seniorbofællesskaber har aldrig været større, hvilket har sat sine spor på ejendomsmarkedet og udviklingen af nye projekter.

»Det har været en fantastisk opgave at formidle salget af grunden og løse opgaven sammen med dygtige folk fra Næstved Kommune, og det er godt set af Tetris netop at bygge seniorboliger. Vi har de seneste år oplevet en stor efterspørgsel på seniorbofællesskaber. Der er en klar tendens til, at flere ældre ønsker at bo i trygge rammer, hvor samværet, fællesskabet og livsglæden er i fokus. Vi har i EDC Erhverv Poul Erik Bech stor erfaring med, at lejerne har stor glæde af de mange muligheder som et seniorbofællesskab tilbyder,« siger partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Næstved, Michael Kristiansen, og fortsætter:

»Vi oplever i det hele taget stor interesse for Næstved og omegn i øjeblikket, og det er fantastisk med offentliggørelsen af, at Danmarks største byggeprojekt nogensinde Femern Bælt med et anlægsbudget på små 80 milliarder kroner snart går i gang. Det er yderst positivt for udviklingen af hele Sydsjælland, Lolland og Falster, hvilket vi allerede kan mærke på efterspørgslen efter erhvervsejendomme i området. Vi har således lukket fem store sager de sidste par uger, så vi kan helt klart mærke den øgede opmærksomhed for området.«

Befolkningsfremskrivningen for Næstved Kommune viser, at der i fremtiden vil være et øget behov for boliger i kommunen. Frem mod 2045 vil kommunen opleve en vækst i befolkningstallet på 5,7 procent, så der vil være knap 87.700 indbyggere i kommunen.

Dejlige og bæredygtige seniorlejligheder i naturskønt område

De nye seniorboliger, som går under navnet Hermans Have, får en attraktiv beliggenhed på Skyttemarkssvej i Næstved.

»Hermans Have er et godt velovervejet bæredygtigt projekt, hvor mange detaljer er nøje gennemtænkt. Lejlighederne varierer i størrelser fra 53 til 76 kvadratmeter og vil ligge på et huslejeniveau mellem 6.800-10.000 kroner,« siger ejendomsudvikler i Tetris Martin Wagner og fortsætter:

»Hver lejlighed har egen altan eller have, og derudover vil der etableres en fælleshave med overdækket atriumgård. Der er vide rammer for fællesskab med mulighed for køkkenhave, holde høns, bankoaftener, bogklub, petanque. Lejlighederne indbyder således til noget for enhver smag.«

Seniorboligerne har ingen aldersgrænse, men for at komme i betragtning til boligerne, må man ikke have hjemmeboende børn, og man skal have et ønske om at blive en del af et fællesskab. Opførelsen af boligerne starter 22. juni 2020 og de første 54 boliger forventes klar til indflytning 1. maj 2021.

Øverst: Borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen, og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Næstved, Michael Kristiansen, kan hænge solgt skiltet op på en 43.000 kvadratmeter stort grundstykke i Næstved. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.