Næstved-foreninger til kamp mod affald

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Hver gennemført rute medfører et sponsorat fra erhvervslivet til foreningerne på 3.000 kroner, som kan bruges til aktiviteter, der styrker foreningerne.

For tredje år i træk løfter Ren Natur sløret for udvalgte affaldsruter i Næstved Kommune, hvor lokale foreninger, mod sponsorat fra erhvervslivet, kan hjælpe med at samle affald i naturen. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Udvalgt i samarbejde med blandt andet lokalråd

Lokale foreninger kan igen melde sig til at samle affald mod sponsorater fra erhvervslivet.

De 15 ruter, som er fordelt i Næstved Kommune, er udvalgt af Næstved Kommune i samarbejde med blandt andet lokalråd og gennem forslag fra kommunens Facebook-side, hvor borgerne har kunnet komme med forslag til steder i kommunen, hvor der ofte ligger affald.

Sidste års resultat overgik den “vildeste fantasi”

Ren Natur, som er en del af Hold Danmark Rent, har til formål at skabe fokus på henkastet affald, styrke sammenholdet lokalt og skabe glæde ved naturen.

Sidste år blev der gennem Ren Natur gået ikke mindre end 335 ruter, hvorfra der blev fjernet hele 23 tons affald fra naturen af næsten 6.000 frivillige.

15 af disse ruter var i Næstved Kommune, og affaldschef Søren Nielsen håber at kunne gentage det flotte resultatet fra sidste år:

»Resultatet fra sidste års ruter overgår simpelthen min vildeste fantasi, og det viser bare, hvor meget der kan ske, når lokale foreninger støtter op om et projekt som dette. Jeg glæder mig til at se, hvad dette års ruter bringer, og forhåbentlig bliver der fjernet lige så meget affald fra naturen igen i år,« siger Søren Nielsen.

Der skal på dette års ruter blandt andet samles affald i Fuglebjerg, Holme-Olstrup, Toksværd, Gelsted, Herlufmagle, Lov, Fensmark, Mogenstrup og i Næstved ved for eksempel Kanalvej, Dyreskuepladsen, Karrebækvej, Herlufsholm og Ydernæs.

Sponsorat på 3.000 kr. til foreninger for hver rute

Ren Natur har forskellige krav til planlægning af ruter, blandt andet skal de ligge på offentlige arealer og være steder, hvor alle kan færdes. Affaldet der indsamles undervejs fra turen, stilles på et aftalt sted, hvorefter Næstved Kommunes Park og Vej henter det.

Ren Natur udvælger foreningerne, og Næstved Kommune hjælper med at tilrettelægge ruterne med input fra lokalråd og inspiration fra Facebook, samt assisterer med praktiske ting i forbindelse med projektet.

Hver gennemført rute medfører et sponsorat fra erhvervslivet til foreningerne på 3.000 kroner, som kan bruges til aktiviteter, der styrker foreningen. Sidste år deltog blandt andet KFUM-spejderne, Næstved Ny Fotoklub, Holmegaard Glasværks Boldklub og Næstved Kulturforening.

Foreningerne kan via Ren Naturs hjemmeside www.rennatur.org tilmelde sig, hvis de ønsker at gå en rute. Når fristen for tilmelding er overstået, fordeler Ren Natur ruterne. Dette sker i starten af april, og fra slutningen af april og frem til efterårsferien, kan der samles affald på de 15 ruter.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.