Forsvarsminister indvier familieenhed til veteraner

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Forsvarsministeren har indviet en ny familieenhed under Veterancentret i Ringsted. Otte medarbejderne vil blive lokalt forankrede i hele landet.

Familien og netværket til veteraner skal mere i fokus. Derfor har forsvarsminister Trine Bramsen (S) taget initiativ til at oprette en familieenhed under Veterancenteret. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Skal hjælpe og støtte veteraner og deres familier

Forsvarsminister Trine Bramsen indviede i dag en helt ny familieenhed under Veterancentret. Det skete på Veterancentret i Ringsted, hvor forsvarsministeren, veteranfamilier og en række aktører på veteranområdet deltog.

Veterancentret ligger i Ringsted, men har også tjenestesteder i blandt andet Slagelse. Veterancentret er en del af Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS), som har hovedsæde i Ballerup.

Familieenheden skal hjælpe og støtte veteranen og dens familie. Den er blevet etableret på initiativ af forsvarsministeren efter, at møder med veteraner og deres familier gjorde det tydeligt for hende, at der manglede et stærkt fokus på familierne.

»Det påvirker en familie meget, når en soldat sendes ud og kommer hjem igen. Specielt børnene. Det siger sig selv, at det kan være svært og hårdt at være barn til en udsendt soldat,« siger Trine Bramsen og fortsætter:

»Der er savnet, frygten og tvivlen, som kan være svær at håndtere. Det skal familieenheden hjælpe med. Ligesom den skal give familierne bedre redskaber til at være familie – både under og efter en udsendelse.«

Familieenheden skal hurtigt og direkte støtte familierne til udsendte. Familieenhedens fokus vil derfor være at støtte og koordinere indsatsen for soldater og deres familier. Der vil være et helt særligt fokus på børnene i familieenheden.

Kæmpe omvæltning, når mor eller far bliver skadet

Et andet markant fokus for familieenheden vil være på familierne til skadede soldater.

»Det er en kæmpe omvæltning for en familie, hvis mor eller far bliver skadet under en udsendelse. Her må børnene ikke blive taberne. Jeg er meget optaget af, hvordan vi beskytter børn bedre,« siger Trine Bramsen og fortsætter:

»Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om hele familien og ikke bare den skadede veteran. Der skal være rådgivning for både børn og voksne, og hele familien skal have målrettede tilbud.«

De otte medarbejderne i familieenheden vil blive lokalt forankrede i hele landet, så de hurtig og direkte kan yde støtte. Dertil skal enheden, i tæt samarbejde med de frivillige aktører og eksisterende tilbud i det offentlige, være med til at opbygge og formidle viden på området.

Opdatering: Bemærkning om Slagelse i underrubrik er slettet.

Øverst: Forsvarsminister Trine Bramsen ved indvielsen til ny familieenhed under Veterancentret. (Foto: Forsvarsministeriet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.