Næstved siger velkommen til Center for Seksuelt Misbrugte

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – »Det er vigtigt for os, at mennesker, der har brug for hjælp på grund af senfølger efter seksuelle overgreb ikke skal rejse langt. Vi ser Næstved som et geografisk knudepunkt for hele Sjællandsområdet,« siger centret.

Hjælpen kommer nu nærmere, hvis man har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Til januar åbner Center for Seksuelt Misbrugte, CMS Øst, nemlig en afdeling centralt i Næstved. Det skriver kommunen.

Næstved er et geografisk knudepunkt for Sjællandsområdet

I dag skal man tage hele vejen til København, hvis man bor på Sjælland eller øerne og har brug for psykologbehandling, social støtte eller rådgivning fra Center for Seksuelt Misbrugte.

Nu har centret fået tildelt flere satspuljemidler og har derfor besluttet at åbne en satellitafdeling i Næstved. Derfor stiller kommunen nu lokaler til rådighed i Jernbanegade 10.

»Vi er utrolig glade for at få mulighed for at komme til Næstved. Det er vigtigt for os, at mennesker, der har brug for hjælp på grund af senfølger efter seksuelle overgreb ikke skal rejse langt,« siger centerchef for CMS Øst Tina Holm Johnsen og fortsætter:

»Vi ser Næstved som et geografisk knudepunkt for hele Sjællandsområdet. Og vi tror på, at flere også vil få øje på den hjælp vi kan tilbyde.«

Tilbuddene er gratis, og man skal ikke henvises til centret

På centret vil der blive ansat to psykologer og blive tilknyttet seks frivillige og en socialrådgiver. Udover psykologforløb vil der blive oprettet en samtalecafe og traumesensitiv yoga.

Tilbuddene er gratis. Man skal ikke henvises, men selv kontakte centeret på telefon 29 44 88 66, hvor man kan blive skrevet på venteliste til en visiterende samtale, for at afklare om CMS’s tilbud er den rette hjælp.

»Jeg synes det er en fantastisk god nyhed, at Center for Seksuelt Misbrugte har banket netop på vores kommunes dør. Vi er glade for at kunne stille lokaler til rådighed. Det er utroligt vigtigt at mænd og kvinder i alle aldre, kan få den rette hjælp af dybt professionelle og dedikerede mennesker,« fortæller formand for Omsorgsudvalget Michael Perch (S) og fortsætter:

»Vi har også en dialog med centret om, hvorvidt de kan være med til at undervise nogle af vores ansatte i, de særlige forhold, som mennesker med senfølger af seksuelle overgreb lever med. Det forventer jeg mig meget af.«

Øverst: Center for Seksuelt Misbrugte i Jernbanegade 10. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.