Ny centerchef for skoler i Næstved Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Naestved.News – Kathrine Ersted Sørensen skal stå i spidsen for Næstved Kommunes største velfærdsområde med omkring 2600 ansatte.

Kathrine Ersted Sørensen bliver ny centerchef fra den 1. maj 2022. Hun har flere års erfaring som centerchef i andre kommuner. Det skriver Næstved Kommune i en meddelelelse.

Uddannet pædagog og mange års ledererfaring

Center for Dagtilbud og Skole får snart ny centerchef. Det bliver Kathrine Ersted Sørensen, der skal stå i spidsen for kommunens største velfærdsområde med omkring 2600 ansatte.

Kathrine Ersted Sørensen er uddannet pædagog og har gennem mange år været leder på dagtilbuds- og skoleområdet. Hun har blandt andet erfaring som centerchef i Vallensbæk og Guldborgsund Kommuner, som dagtilbudschef i Roskilde Kommune og som dagtilbudsleder og konsulent i Faxe Kommune.

»Kathrine Ersted Sørensen er en kapacitet med stor erfaring, som har demonstreret gode resultater, når det gælder samarbejde på skole og dagtilbudsområdet. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med hende og byde hende velkommen her i kommunen,« siger Jan Milandt, der er direktør for dagtilbud og skoler, børn og unge samt kultur og borgerservice.

Skole og dagtilbud er verdens vigtigste område

Kathrine Ersted Sørensen kalder selv dagtilbuds- og skoleområdet for verdens vigtigste område. Selvom det er sagt med et smil på læben, så er det ikke uden grund, at hun er blevet ved med at arbejde med dagtilbud og skoler, siden hun i 1999 blev uddannet pædagog.

»Jeg er stolt af at arbejde på dagtilbuds- og skoleområdet. Det giver virkelig god mening for mig at arbejde med rammerne for børn og unges trivsel, udvikling og læring samt ledelse inden for det her område, siger den kommende centerchef.

Kathrine Ersted Sørensen er opmærksom på de udfordringer, som Center for Dagtilbud og Skole står i.

»Det tager jeg selvfølgelig alvorligt, men ser også, at dagtilbuds- og skoleområdet i Næstved Kommune leverer rigtig gode resultater på en lang række områder. For eksempel er forældrene generelt set tilfredse med deres børns skoler og dagtilbud, og skolernes gennemsnitlige resultater ligger der, hvor de skal og nogle steder faktisk også højere, end man måtte forvente. Det ser jeg frem til at blive en del af, og det er netop det solide grundlag, der gør, at jeg ser mange gode muligheder og løsninger på den uro og de hændelser, der er på området lige nu,« siger hun.

Plads til skæve idéer og at grine af tingene

Kathrine Ersted Sørensen skriver i sin ansøgning, at hun som leder er robust, metodestærk og har et godt overblik. Og så lægger hun vægt på, at der også er plads til humor og skæve idéer.

»Det her er et alvorligt område at arbejde med, men det skal aldrig blive selvhøjtideligt. Så på min vagt er der også plads til at kunne grine af tingene og af os selv,« fortæller hun.

Privat bor Kathrine Ersted Sørensen sammen med sin kæreste “i huset i skoven”, og i sin fritid holder hun af at besøge udflugtsmål og kulturtilbud i Danmark. Hun er mor og mormor, hvilket hun også bruger tid og energi på.

Center for Dagtilbud og Skole består af Administration, Tilsyn og Styring og af Pædagogik, Læring og Udvikling samt af virksomhederne Dagtilbud – område Nord, Dagtilbud – område Syd, Dagtilbud – område Øst, Dagtilbud – område Vest, Dagplejen, Ungdomsskolen, Ellebækskolen, Fladsåskolen, Holmegaardskolen, Kobberbakkeskolen, Lille Næstved Skole og Susåskolen.

Øverst: Kathrine Ersted Sørensen. (Foto: Næstved Kommune). PM/roke

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.