Stort seniorboligprojekt på vej i Glumsø

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Grønne seniorboliger med solceller, vandgenvinding, varmepumper, grønne tage og dele-elbiler er på vej til Glumsø i Næstved Kommune.

Grønne Glumsø med solceller, vandgenvinding, varmepumper, grønne tage og dele-elbiler: Stort seniorboligprojekt til en kvart milliard kroner i støbeskeen med 150 lejeboliger. Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

200-300 seniorer forventes at flytte ind primo 2022

Knap 150 bæredygtige boliger med 2-3 værelser i størrelsen 60-90 kvadratmeter er på tegnebrættet i Glumsø i Næstved Kommune til samlet 250 millioner kroner. Her får omkring 200-300 seniorer på 55+ de helt ideelle rammer til seniortilværelsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget af den knap 30.000 kvadratmeter erhvervsgrund og skal også stå for salget af det samlede investeringsprojekt og selve udlejningen af seniorboligerne.

Lige nu er der en grøn bar mark på 29.800 kvadratmeter på Søpark Alle 1 i Glumsø i Næstved Kommune.

Men i starten af 2021 tages første spadestik til knap 12.000 kvadratmeter grønne seniorboliger med solceller, vandgenvinding, varmepumper, grønne tage og dele-elbiler til samlet 250 millioner kroner, hvorefter 200-300 seniorer efter et års tid vil flytte ind.

Forhaver i stueetagen og tagterrasser på første sal

Carsten Wedebye, entreprenør og udvikler, er hovedmanden bag projektet med en række investorer bag sig, og han glæder sig til at komme ordentlig i gang med sit grønne og bæredygtige seniorprojekt.

»Vi kommer til at bygge otte boligblokke i to etager med egen forhave til dem i stuen og egen tagterrasse til dem på 1. sal. Der bliver elevatortårne i midten, så beboerne nemt kan komme op på 1. salen, og der er i det hele taget stort fokus på, at tilgængeligheden i boligerne er i top til de gangbesværede og dem med rollator eller rullestol,« siger Carsten Wedebye og fortsætter:

»I midten af blokkene kommer der et stort og hyggeligt fællesareal med atrium på 1.000-1.200 kvadratmeter med masser af lys, cafémiljø, palmer, en indendørs petanquebane og et topmoderne vandgenvindings- og LAR-projekt med konstant løbende vand gennem atriummet.«

»Udenfor vil der blandt andet være kartoffelbede og drivhuse til dem med grønne fingre. Der vil være masser af fællesarealer på kryds og tværs også i de enkelte boligblokke, så vi skaber gode rammer for samvær for beboerne, men der er også rum for alenetid.«

Luksus i provinsen til blot 8.000 kroner og opefter

De knap 150 seniorboliger til 55+’erne bliver med 2-værelsesboliger på 60 kvadratmeter, mens der er 3-værelses på både 76 kvadratmeter og 90 kvadratmeter. Alle boliger er med indgang mod syd, så der er masser af lys og en lang række funktionaliteter.

»Vi laver også et område med spabad, wellness og fitness, hvor der også kan flyttes lidt rundt, så der kan afholdes fester, bankoaftener og andre sociale arrangementer. Vi får også installeret en god fællesordning til wifi og computere og udviklet en app med tænd og sluk af lys, leje af elbiler og andre nemme og brugervenlige funktionaliteter,« udtaler Carsten Wedebye og forklarer videre.

»Med alle disse ting så tænker man måske, at det bliver dyrt at bo i seniorboligerne, men tanken er, at Hr. og Fru Danmark skal have råd til at bo i lejlighederne, så huslejen kommer til at ligge på 8.000 kroner om måneden og opefter. Det er altså luksus i provinsen til en billig husleje med mange af de ting, som de ældre ønsker for deres bolig og for fællesskabet.«

Carsten Wedebye forventer, at få tilladelserne i mål sidst på året. Planen er, at byggeriet skal starte i februar 2021, og at de første beboere kan flytte ind omkring den 1. februar 2022.

Øverst: Genrefoto. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.