Syv års fængsel for drabsforsøg på tidligere ægtefælle

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Sidste år truede manden sin ægtefælle til at drikke noget kakao med flere slags medicin, hvorpå han skar hende talrige gange med en kniv.

Ved et nævningeting i dag fredag blev en 45-årig mand fra Næstved dømt for at have forsøgt at slå sin tidligere ægtefælle ihjel. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Han satte sig overskrævs på hende og begyndte at skære

Den 22. oktober sidste år anvendte den domfældte en kniv til at true sin ægtefælle – en 45-årig kvinde – til at drikke noget kakao med flere slags medicin, så hun kom i livsfare. På daværende tidspunkt havde parterne ophævet deres samliv.

Da kvinden, som var bedøvet af medicinen, efterfølgende lå på en seng, satte den domfældte sig overskrævs på hende og skar hende talrige gange i underarmen med en kniv, så hendes liv kom i fare også som følge af knivlæsionerne.

Det lykkedes kvinden at flygte ud ad et vindue og få kontakt til en nabo for at få hjælp.

Skærpende omstændigheder førte til en straf på syv år

Et flertal af rettens medlemmer mente, at der var tale om skærpende omstændigheder og fastsatte straffen til fængsel i 7 år.

Et mindretal stemte for at fastsætte straffen til 6 år, som er udgangspunktet i sager om forsøg på manddrab.

Straffen blev herefter fastsat til 7 års ubetinget fængsel. Den domfældte, der efter dommen fortsat er varetægtsfængslet, ankede på stedet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: TP Heinz / Pixabay). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.