Udlændingestyrelsen skal udstråle værdighed

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Naestved.News – »Arkitekturen bærer præg af ærlige, varme materialer, som byder de besøgende indenfor,« lyder det fra Arkitektvirksomheden AART.

Arkitektvirksomheden AART har i samarbejde med A. Enggaard og Arne Elkjær tegnet det nye hovedkontor for Udlændingestyrelsen i Næstved, som nu er taget i brug af byens borgere og styrelsens 400 medarbejdere.

Det 9.900 kvadratmeter store hovedkontor, som er placeret i bymidten, er en del af regeringens storstilede plan om at flytte offentlige arbejdspladser uden for København. Det skriver AART i en pressemeddelelse,

Besøgende i borgerservice mødes med værdighed

»Det nye hovedkontor for Udlændingestyrelsen bygger på en dyb demokratisk bevidsthed. Visionen med arkitekturen har derfor været at styrke samarbejdet mellem styrelsens 400 medarbejdere og møde de besøgende i borgerservicecentret med værdighed,« udtaler Anders Tyrrestrup, der er partner hos AART, og fortsætter:

»En vision, som vi er stolte af at have forløst i tæt samarbejde med A. Enggaard og Arne Elkjær – og så takker vi ikke mindst Bygningsstyrelsen for at betro os den betydningsfulde opgave.«

Videndeling og værdighed har været centrale parametre i designet af hovedkontoret. Med arkitekturens effekt for øje fordeler huset sig derfor i tre forbundne atrier med stor åbenhed på tværs af funktioner og etager.

Her ligger arbejdspladserne langs facaden på hver etage, mens møderum, flexrum, caféer og fordelingsarealer ligger ud til atrierne og borgerservicecentret ud til banegårdspladsen i stueetagen.

»I borgerservicecentret er mødet i centrum. Det sker gennem en intuitiv wayfinding, der i respekt for de besøgendes livssituation giver det nødvendige rum og diskretion, mens arkitekturen bærer præg af ærlige, varme materialer, som byder de besøgende indenfor,« udtaler Anders Tyrrestrup.

Opførelsen forløb planmæssigt på trods af COVID-19

Det 9.900 kvadratmeter store hovedkontor er opført som en del af regeringens plan om at flytte flere offentlige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet.

I 2017 udbød Bygningsstyrelsen derfor en konkurrence om at tegne og opføre det nye hovedkontor, som AART, Arne Elkjær og A. Enggaard vandt.

Første spadestik blev taget i 2018, og opførelsen har siden forløbet planmæssigt, hvilket betyder, at hovedkontoret nu står færdig og er taget i brug – også selvom COVID-19 truede med at forsinke projektet tilbage i foråret 2020.

Øverst: Udlændingestyrelsen i Næstved. (Foto: AART). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.