Omfattende bedrageri mod ældre og svage borgere

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Politiet har onsdag anholdt en 30-årig mand, som er mistænkt for 27 forhold af omfattende bedrageri mod svage og ældre borgere, hvor borgere og pengeinstitutter er blevet franarret ikke under 2,9 millioner kroner.

En 30-årig mand fra Greve fremstilles torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkt i et større sagskompleks om omfattende bedrageri mod både ældre og svage borgere i hele landet.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Udgav sig for at være medarbejder i deres pengeinstitut

Midt- og Vestsjællands Politi har onsdag anholdt en 30-årig mand fra Greve, som er mistænkt for 27 forhold af omfattende bedrageri mod svage og ældre borgere, hvor borgere og pengeinstitutter er blevet franarret ikke under 2,9 millioner kroner.

Bedragerierne er foregået telefonisk, og de forurettede i sagerne bor i hele Danmark.

Borgerne fik opkald fra en person, som udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut. De forurettede blev franarret deres NemID og koder under påskud af, at der var problemer med borgerens konto. Herefter blev der overført større beløb fra de forurettedes konti.

Den 30-årige er desuden mistænkt for at have overtalt flere svage personer til at agere mellemmand, også kaldet “mulddyr” og låne deres konti ud i forbindelse med hævningen af de penge, som blev franarret de ældres konti.

»Den 30-årige er mistænkt for groft at have udnyttet de ældre borgeres tillid til deres bank, og herefter lokket yngre svage borgere til at agere “mulddyr” for at slette sine spor ved den kriminelle handling,« siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

»Der er tale om omfattende bedrageri mod ældre og andre svage borgere, som enten er blevet snydt eller groft udnyttet.«

Modtog anmeldelser fra juni til november måned

De første sager blev anmeldt i starten af juni måned i år, og mens sagerne er blevet efterforsket, er flere sager kommet til. Det seneste bedrageriforhold, som indgår i sagskomplekset, blev anmeldt i november.

»Vi ser desværre en del sager, hvor bedragere udnytter svage og udsatte borgere til at begå kriminalitet. Det er sager vi har stor fokus på, men det er også meget komplekse sager, som giver anledning til omfattende efterforskninger,« fortsætter Martin Eise Eriksen.

Anklagemyndigheden fremstiller den 30-årige mand i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 10.00 med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren vil begære, at retsmødet afholdes for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Politiets videre efterforskning skal forsøge at afklare, om den 30-årige kan mistænkes for yderligere forhold end dem, han er sigtet for ved grundlovsforhøret, og om andre personer end den 30-årige kan have en rolle i sagskomplekset.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.