Sur nabo skal flere år bag tremmer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En mand i Fårevejle Stationsby blev så gal over naboens adfærd, at han skød ud ad sit vindue.

2 år og 3 måneders fængsel lød dommen på, da en 53-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk torsdag. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Skød ud ad vinduet med sit haglgevær

Onsdag aften omkring kl. 21.55 havde skudt ud ad et vindue og op i luften med et haglgevær, som han ikke var i lovlig besiddelse af, og som politiet fandt ved en ransagning af hans bopæl. Det skete i hans bopæl på Rådhusvej i Fårevejle Stationsby i Odsherred Kommune.

Den 53-årige erkendte sig skyldig i sigtelsen for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse og fik dermed sagen afgjort straks i forbindelse med grundlovsforhøret.

I det åbne retsmøde kom det frem, at motivet til skudafgivelsen var irritation over naboens adfærd i den fælles beboelsesejendom.

Manden havde ikke fornyet sit jagttegn

Den 53-årige var jagttegnsberettiget, men havde ikke fornyet sit jagttegn. Haglgeværets oprindelse kunne han ikke give en plausibel forklaring på, hvilket var medvirkende årsag til den takstmæssige og skærpede straf for ulovlig våbenbesiddelse.

Dommen omfattede også konfiskation af haglgeværet med tilhørende ammunition, og den dømte forblev frihedsberøvet efter dommen med henblik på øjeblikkelig afsoning af den idømte straf.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mdesigns / Pixabay). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.