9 måneders fængsel for salg af uglepiller

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En narkosælger i Ringsted skal 9 måneder i fængsel. Politiet fik en anmeldelse om et muligt indbrud, og da betjentene dukkede op, blev de lukket ind af manden. Men der lå noget hvidt pulver på et bord.

En 33-årig mand fra Ringsted Kommune er ved Retten i Roskilde idømt 9 måneders fængsel for videresalg af såkaldte “uglepiller”. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik anmeldelse om et muligt indbrud i Ringsted

En 33-årig mand var i besiddelse af 300 ecstasy-piller (præget med ugle-symbol og omtalt som “uglepiller”), andre euforiserende stoffer samt produktionsudstyr, da politiet ransagede mandens bopæl i marts måned.

Den 29. maj 2019 blev han ved Retten i Roskilde idømt 9 måneders fængsel for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Sagen begyndte, da politiet undersøgte en anmeldelse om et muligt indbrud på en adresse i Ringsted kommune. Politiet traf den 33-årige mand, der boede på stedet, hvor der dog ikke var begået et indbrud.

Da politiet ville have bekræftet mandens tilknytning til stedet, viste han politiet ind i sin bolig, hvor politibetjentene med det blotte øje kunne se, at der lå noget hvidt pulver på et bord.

Flere slags stoffer lige fra svampe til MDMA samt vægte

Den nu dømte 33-årige mand blev tydeligt nervøs ved politiets tilstedeværelse og forsøgte at gemme en genstand, han havde på sig. Politiet fandt genstanden hurtigt og kunne konstatere, at der var tale om ecstasypiller, svampe og salgsposer til narkotika.

Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og politiet ransagede hans bopæl, hvor flere poser med ecstasypiller dukkede op.

Den 33-årige mand blev anholdt og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Foruden de nævnte piller, det hvide pulver, der viste sig at være amfetamin, og svampe fandt politiet også LSD, MDMA, hash, ketamin, digitalvægte, glaskolber og andre effekter til fremstilling af euforiserende stoffer.

Den 33-årige har siden anholdelsen været varetægtsfængslet, og han erkendte under domsforhandlingen, at de såkaldte “uglepiller” var fremstillet til videresalg, og det giver politiet anledning til at advare både unge og forældre.

Uglepiller. (Foto: Midt- og Vestsjællands Politi).

Unge mennesker i livsfare efter at have indtaget ecstasy

»Vi vil kraftigt advare mod, at man køber og indtager de såkaldte “uglepiller”. Disse piller indeholder for det meste samme aktive stof som ecstasy, men man kan aldrig være sikker på indholdet. Det gør sig i øvrigt også gældende for andre typer af ecstasy,« siger politikommissær Kim Lech, der er leder af specialpatruljen hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

»Vi har haft flere eksempler på, at unge mennesker har været i livsfare efter at have indtaget ecstasy. Derfor vil jeg opfordre forældre til at tage en snak med deres børn om farligheden ved sådanne piller.«

Retten konfiskerede de beslaglagte euforiserende stoffer og produktionsudstyret med henblik på destruktion, og den dømte kan foruden fængselsstraffen se frem til at skulle betale sagens omkostninger.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Hans Verburg / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.