De lokale lægevagtskonsultationer genåbner

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Region Sjælland har overtaget bemandingen af de fem lægevagtskonsultationer i Ringsted, Vordingborg, Kalundborg, Nykøbing Sjælland og Nakskov. Indtil oktober 2022 står PLO for bemandingen af de øvrige lægevagtskonsultationer i Holbæk, Køge, Slagelse, Nykøbing Falster, Næstved og Roskilde.

Fra i dag, 1. september, bliver de fem lægevagtskonsultationer i Ringsted, Vordingborg, Kalundborg, Nykøbing Sjælland og Nakskov igen fast bemandet, når Region Sjælland overtager driften. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Region Sjælland har overtaget fem lægevagtskonsultationer

Borgerne i hele region Sjælland kan fra i dag atter blive tilset af en vagtlæge tæt på deres bopæl, hvis de bliver akut syge om aftenen, i weekenden eller på helligdage, når deres egen læge holder fri.

Region Sjælland har overtaget bemandingen af de fem lægevagtskonsultationer i Ringsted, Vordingborg, Kalundborg, Nykøbing Sjælland og Nakskov.

Borgerne skal ringe til det samme nummer til Lægevagten, 70 15 07 00, uanset hvor de befinder sig i regionen. Men fremover vil de spare en lang transporttid, hvis de skal tilses af en læge udenfor normal arbejdstid.

»I dag er en skelsættende dag, hvor vi som region – efter aftale med Praktiserende Lægers Organisation – overtager ansvaret for de fem decentrale konsultationer. Det er afgørende, at der er trygge forhold og let adgang til læge for borgerne i hele regionen,« siger regionrådsformand Heino Knudsen (S).

»Vi har et solidt lægefagligt set-up og stabilitet for borgerne. Fremover vil der være faste åbningstider i de fem lægevagtskonsultationer hver aften, lørdag og søndag,« siger lægefaglig enhedschef Søren Wistisen Rasmussen fra Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Holbæk, Køge, Slagelse, Næstved og Roskilde bemandes af PLO

Dagens genåbning er første skridt i moderniseringen af lægevagtsordningen i Region Sjælland. De kommende års udvikling af Lægevagten vil ske i tæt dialog med både lægerne og borgerne.

Frem til oktober 2022 er det fortsat Praktiserende Lægers Organisation, der står for bemandingen af de øvrige lægevagtskonsultationer på sygehusene i Holbæk, Køge, Slagelse, Nykøbing Falster, Næstved og Roskilde og for patientbesøg. Herefter overtager Region Sjælland ansvaret for hele lægevagten.

Åbningstider i de decentrale konsultationer i Region Sjælland

Ring altid først på 70 15 07 00 og få en aftale, før du møder op.

Mandag-fredag:

  • 17.30-19.30 Konsultation Kalundborg
  • 20.30-22.30 Konsultation Nykøbing Sjælland
  • 17.00-19.00 Konsultation Vordingborg
  • 20.00-22.00 Konsultation Nakskov
  • 18.30-20.30 Konsultation Ringsted.

Lørdag, søndag og helligdag:

  • 09.30-11.30 Konsultation Kalundborg
  • 12.30-14.30 Konsultation Nykøbing Sjælland
  • 09.00-11.00 Konsultation Vordingborg
  • 12.00-14.00 Konsultation Nakskov
  • 10.30-12.30 Konsultation Ringsted.

Øverst: Regionshuset. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.