Plustur transporterer dig hele vejen fra A til B

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Ringsted.News – Plustur bliver en del af Rejseplanen i Ringsted Kommune. Det betyder, at du kan bestille en plustur via Rejseplanen, når bus og tog ikke rækker hele vejen.

Plustur bliver fra den 2. september 2019 en del af Rejseplanen i Ringsted Kommune. Det betyder, at du kan bestille en plustur via Rejseplanen, når bus og tog ikke rækker hele vejen. Ordningen er for alle. Det skriver Movia.

Automatisk tilbud om plustur på hele eller dele af rejsen

Man skal kunne bo og arbejde overalt på Sjælland. Men selvfølgelig ved vi også, at bussen eller toget ikke kører hele vejen til sommerhuset eller hele vejen ud til gården.

For at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser og tog, har Movia udviklet et nyt tilbud – plustur, som fra den 2. september 2019 bliver en del af den kollektive transportservice i Ringsted Kommune.

I forvejen findes plustur i ni andre kommuner på Sjælland, hvor borgerne har taget rigtig godt imod den nye service.

Siden den 1. juli har plustur været en fast del af Rejseplanen i ni kommuner: Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Køge og Roskilde kommuner. Nu er den også en del af Rejseplanen i Ringsted Kommune.

I Ringsted Kommune vil man automatisk blive tilbudt plustur på hele eller dele af rejsen, når man søger i rejseplanen. Tilbuddet får man, hvis bus og tog ikke rækker hele vejen. Ordningen er åben for alle uafhængigt af, hvilken kommune man bor i, så længe man starter eller slutter i Ringsted.

Plustur henter dig ved havelågen og kører til et skiftested

Plustur starter ved havelågen og kører borgerne til et skiftested som for eksempel en station eller et busstoppested, hvor man nemt kan komme videre med bus og tog – eller omvendt.

Det hele foregår via Rejseplanen, som sørger for at blande plustur, bus og tog på den mest optimale måde. I de få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage bussen eller toget på dele af rejsen, får man tilbudt plustur hele vejen.

Med plustur bliver man hentet af en chauffør i en bil af samme type, som i dag bruges til Flextur, og hvor der i vinduet er påklistret et Flextur-skilt.

Turen har en fast pris på 21 kroner uanset hvor langt man skal. Man skal betale med betalingskort, når man bestiller turen. Man bestiller turen på en særlig hjemmeside, og man skal bestille senest to timer inden afrejse.

Bringer den kollektive transport tættere på borgerne

Med plustur inde i rejseplanen har alle i Ringsted Kommune fået et stoppested der, hvor de bor eller der, hvor de skal hen – også når de skal et stykke væk fra de store busruter eller togstationer. Det bringer den kollektive transport tættere på borgere og virksomheder på hele Sjælland og styrker mobiliteten.

»Ringsted Kommune ligger i et trafikalt knudepunkt og det trækker både nye borgere og nye arbejdspladser til. Det er en vigtig udvikling, som vi i Byrådet hele tiden arbejder for at støtte op om,« siger udvalgsformanden for Klima- og Miljøudvalget, Torben Lollike, og fortsætter:

»Men det skal ikke kun være nemt at komme til og fra stationen og motorvejsafkørslerne, det skal også være nemt at komme til kommunens mange landområder. Den nye plustur ordning vil især komme borgerne i landområderne til gode, da det vil blive langt nemmere end det er i dag at komme med offentlig transport helt fra hjemmeadressen og til den ønskede destination.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Movia). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.