Mistænkt for snyd med corona-hjælpepakker

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – En 32-årig mand fra Næstved er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed i forbindelse med ansøgninger om corona-lønkompensation.

En 32-årig mand er varetægtsfængslet foreløbigt i fire uger som mistænkt for bedrageri af særlig grov karakter over for Erhvervsstyrelsen i forbindelse med corona-hjælpepakkerne til erhvervsvirksomheder.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Fik udbetalt et sekscifret beløb i lønkompensation

En 32-årig mand fra Næstved blev af anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Den 32-årige er mistænkt for at have bedraget Erhvervsstyrelsen i forbindelse med ansøgninger om lønkompensation for medarbejdere i et firma i Greve, idet han med baggrund i falske oplysninger til Erhvervsstyrelsen fik udbetalt et sekscifret beløb i lønkompensation i medfør af corona-hjælpepakkerne til erhvervsdrivende.

Retten i Holbæk varetægtsfængslede den mistænkte foreløbigt i fire uger.

Corona-hjælpepakkerne er baseret på gensidig tillid

»De vedtagne hjælpepakker er baseret på gensidig tillid og har stor samfundsmæssig betydning i en tid, hvor det handler om at få dansk erhvervsliv sikkert igennem krisen,« siger specialanklager Anja Lund Liin, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

»Misbrug af ordningen er derfor noget, som politiet og anklagemyndigheden ser med meget stor alvor på. På den baggrund er det særdeles glædeligt, at det i denne sag er lykkedes dels at sikre udbyttet fra svindlen, dels hurtigt at få anholdt og varetægtsfængslet den mistænkte.«

Sagen mod den 32-årige skal nu efterforskes yderligere af Midt- og Vestsjællands Politi.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.