Badepunkt-flagene er hejst ved tre badesteder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Soro.News – Parnas, Skjolden og Frederikskilde strande i Sorø Kommune har fået Badepunkt-flag.

Badepunkt-flagene er blevet hejst ved de tre badesteder Parnas, Skjolden og Frederikskilde strande i Sorø Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ikke holdt som et officielt arrangement pga. COVID-19

Det første Badepunkt-flag blev hejst i tirsdags den 2. juni 2020, hvor Rolf Lehrmann som repræsentant for Friluftsrådet overrakte badepunksflaget til formand for Teknik- og Miljøudvalget Jens Nygaard (V).

Dette blev ikke holdt som et officielt arrangement på grund af hele COVID-19. Udover repræsentanterne for Friluftsrådet og Sorø Kommune var kun få udvalgte fra Kongekilde Naturcenter inviteret til arrangementet, således sundhedsstyrelsens retningslinjer kunne overholdes.

De to øvrige Badepunkt-flag blev hejst i dag fredag.

Flere og flere kommuner får øjnene op for Badepunkt-flaget

Klassiske sandstrande langs kysterne, badesteder ved gode badesøer og havnebade kan blive Badepunkter. Det skrev Friluftsrådet i en tidligere pressemeddelelse.

Fælles for Badepunkterne er, at de er badesteder med et lokalt særkende, de garanterer høj badevandskvalitet, de har basal infrastruktur, og så byder de på særlige friluftsoplevelser eller muligheder for at opleve kulturen eller naturhistorien i området.

Et badepunkt har rent badevand, badesikkerhed tilpasset det enkelte badested, adgang til toilet og affaldsløsninger samt særlige muligheder for friluftsliv, kultur- eller naturoplevelser. (Kilde: Friluftsrådet).

»Vi har oplevet en rigtig stor interesse for at hejse Badepunkt-flaget i år, så man må sige, at ordningen er en succes,« sagde Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet i den tidligere pressemeddelelse, og fortsatte:

»Og vi er rigtig glade for, at flere og flere kommuner får øjnene op for, at også de mere simple badesteder i kommunen, der ofte har et mere lokalt præg og færre faciliteter og service tilknyttet, kan blive mærket, så de besøgene ved, hvor de kan finde rent badevand, basal infrastruktur, og rigtig gode frilufts-, natur- eller kulturoplevelser.«

Øverst: Badepunkt-flag. (Foto: Friluftsrådet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.