Ringsted Retail får 12.000 kvadratmeter til boksbutikker

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Ringsted.News – »Vi er rigtig glade for, at den store erhvervsgrund i Ringsted nu er solgt, og at det store spændende butiksområde Ringsted Retail bliver en realitet. Det bliver rigtig godt i forhold til den fortsatte positive udvikling af Ringsted med en masse nye butikker og ikke mindst 200-300 nye arbejdspladser i byen,« lyder det fra borgmesteren.

En 46.782 kvadratmeter stor erhvervsgrund i Ringsted er netop solgt til Brian Schou, K3 Ejendomme, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den enorme erhvervsgrund.

Brian Schou og partneren Peter Sønderby-Wagner har store planer om at udvikle Ringsted Retail, der med boksbutikker fra 500-5.000 kvadratmeter skal imødekomme byens behov for større butikker.

Borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) er naturligvis begejstret for projektet, der giver 200-300 nye arbejdspladser til kommunen. Det skriver EDC Erhverv i en pressemeddelelse.

Bliver godt i forhold til den positive udvikling af Ringsted

Byggeriet af Ringsted Retail begynder til foråret, og allerede til efteråret vil de første butikker byde kunderne velkommen. Ringsted Kommune og projektudvikleren K3 Ejendomme har haft positive møder om udviklingen af grunden.

»Vi er rigtig glade for, at den store erhvervsgrund i Ringsted nu er solgt, og at det store spændende butiksområde Ringsted Retail bliver en realitet. Det bliver rigtig godt i forhold til den fortsatte positive udvikling af Ringsted med en masse nye butikker og ikke mindst 200-300 nye arbejdspladser i byen,« fortæller borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V).

Bymidte på 6½ fodboldbane bliver til såkaldte boksbutikker

K3 Ejendomme har store planer for Klosterpark Alle 20, som udvikleren har købt. Her vil de bygge en stribe boksbutikker og 350 P-pladser på den 46.782 kvadratmeter store grund.

K3 vil med projektet imødekomme en mangelvare i Ringsted – nemlig boksbutikker, der er kendetegnet ved at være en del større end typiske butikker.

»Det er sjældent at finde et areal på 6½ fodboldbane, udlagt til bymidte i et hug. Samlet set kan der bygges 40.000 kvadratmeter på grunden, men i første omgang opfører vi cirka 12.000 kvadratmeter butikker. ,« siger Brian Schou, der ejer K3 Ejendomme, og fortsætter:

»Planen er at bygge store boksbutikker, da den type butikker ikke findes i området i forvejen. På den måde kommer vi ikke til at konkurrere med vores nye naboer – tværtimod kan vi få glæde af hinandens besøgende.«

RingStedet og Ringsted Outlet Center tiltrækker mange kunder

Ringsted Retail kommer til at få glæde af naboskabet til Ringsted Outlet Center og RingStedet, der har godt fat i kunderne.

»Vi er glade for, at handlen med den enorme erhvervsgrund er i hus. Det er en rigtig god nyhed for Ringsted, hvor Ringsted Kommune undervejs i forløbet har været meget positive overfor idéerne,« siger EDC-ejendomsmægler Arno S. Werner, der har formidlet salget, og fortsætter:

»Over en årrække er detailhandlen i Ringsted vokset markant og har taget markedsandele fra de øvrige større Sjællandske handelsbyer. Det har særligt været tilfældet i den nordlige del af bymidten, hvor de to store centermagneter RingStedet og Ringsted Outlet Center, tiltrækker rigtig mange mennesker, der kommer langvejs fra for at handle.«

Området omkring byzonen i Ringsted er i rivende udvikling

Byggeriet påbegyndes marts 2021, og hvis alt går efter planen, vil første etape være klar, så butikkerne kan åbne i november 2021 og dermed få julehandlen med.

Ringsted Kommune har et indbyggertal på cirka 34.500. Det forventes at vokse med 9,2 procent frem mod år 2031.

»Ringsted er den by på Sjælland, der oplever den procentvise største befolkningstilvækst med 10 procent inden for de sidste 10 år,« siger Arno S. Werner og fortsætter:

»Særligt er området omkring byzonen i rivende udvikling, og det er også her vi for nyligt solgte en 5.002 kvadratmeter stor grund på Klosterpark Alle 170 til M. Goldschmidt til at opføre etageboligbebyggelse. Indenfor de seneste 12 måneder har vi i EDC Erhverv Poul Erik Bech solgt sammenlagt for mere end 125 millioner kroner i Ringsted.«

»Så det går virkelig godt og bedre end nogensinde, hvilket er et klart tegn på, at Ringsted er i rivende udvikling.«

Øverst: Ringsted Retail. (Foto: EDC Poul Erik Bech). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.