Tre ledende ASMLA-medlemmer fortsat fængslet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – De tre spionagesigtede ASMLA-medlemmer er fortsat varetægtsfængslet efter nye sigtelser. Det sker efter, at Retten i Roskilde afsagde kendelse natten til fredag.

Tre spionagesigtede ASMLA-medlemmer fortsat varetægtsfængslet efter nye sigtelser. ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse i nat.

Afsagde kendelse natten til fredag efter et længere retsmøde

Retten i Roskilde afsagde natten til fredag efter et længere retsmøde for lukkede døre kendelse om fortsat varetægtsfængsling af de i forvejen tre spionagesigtede mistænkte.

Varetægtsfængslingen skete på baggrund af de allerede rejste sigtelser i sagen samt en udvidelse af sigtelserne for overtrædelse af straffelovens § 114b og §114e (terrorisme) samt straffelovens 108, stk. 2 (spionage).

De sigtede blev alle varetægtsfængslet frem til den 9. juli 2020. Midt- og Vestsjællands politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Vil rejse sagen med den saudiarabiske udenrigsministe

»Det er meget alvorlige nye sigtelser, som myndighederne i dag har offentliggjort. De nye sigtelser gør en allerede helt uacceptabel sag endnu mere alvorlig, og kræver en klar reaktion,« sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en pressemeddelelse onsdag og fortsatte:

»Det er i dag fra dansk side gjort krystalklart over for den saudiarabiske ambassadør, at vi ikke under nogen omstændigheder vil acceptere den slags aktiviteter, og vores ambassadør i Riyadh har gentaget samme budskab direkte over for de saudiarabiske myndigheder. Jeg agter også selv at rejse sagen med den saudiarabiske udenrigsminister.«

Læs også: ASMLA-medlemmer sigtes for støtte af terror.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.