Virtuelt win-win for patienter med slidgigt

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Vi tilbyder patienterne at træne sammen med en fysioterapeut over skærmen i stedet for at skulle tage turen til sygehuset til en session her,« siger forskningsleder på Næstved, Slagelse, Ringsted sygehuse.

Nyt forskningsprojekt med træning over skærm skal reducere ventelister og forbedre livskvaliteten. Det skriver Næstved, Slagelse, Ringsted sygehuse i en nyhedsmeddelelse.

Virtuelle sessioner med otte patienter på samme tid

Fysioterapeuterne og Ortopædkirurgisk Afdeling på Næstved, Slagelse, Ringsted sygehuse (NSR) er gået sammen om et nyt forskningsprojekt, der skal komme patienter med slidgigt i knæene til gode og samtidig reducere den store venteliste, som COVID-19 har været med til at skabe.

»Vi tilbyder patienterne at træne sammen med en fysioterapeut over skærmen i stedet for at skulle tage turen til sygehuset til en session her. Vi kan gennemføre de virtuelle sessioner med op til otte patienter på samme tid, og vi håber at kunne opnå de samme resultater som ved traditionel behandling,« siger forskningsleder på NSR, professor Søren Thorgaard Skou.

Træning kan være et godt alternativ til en operation

Et af de resultater er at udsætte behovet for eller reducere antallet af operationer, for erfaringsmæssigt kan fysisk træning mod slidgigt ofte være et godt alternativ til en operation. Dertil kommer udsigten til gevinst i kampen mod at reducere ventelisten.

»Netop nu har vi omkring 600 patienter på venteliste til undersøgelse og eventuel operation for slidgigt i knæet her på NSR, som er størst på dette område i Region Sjælland,« fortæller ledende overlæge Henrik Vilsner, Ortopædkirugisk Afdeling, i nyhedsmeddelelsen.

Patienterne er blevet henvist til undersøgelse på Ortopædkirurgisk Afdeling via de praktiserende læger, og i første omgang får 300 af dem tilbudt en screening og en vurdering hos en fysioterapeut. Her bliver det afgjort, om de skal sendes videre til kirurgen, eller om det nye tilbud vil være en bedre løsning.

Øverst: Slagelse Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.